De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cursus Omgaan met Vriendschap

Amsterdam, maandag 24 december 2007

Het Steunpunt GGZ (APCP) en Stichting Amsterdamse Vriendendiensten (SAV) bieden gezamenlijk een cursus ‘Omgaan met vriendschap’ aan, voor mensen met psychiatrische klachten. Het is een inspirerende cursus voor mensen die behoefte hebben aan vriendschap en belemmeringen ervaren bij het verwerven of behouden daarvan. De cursus is bedoeld voor mensen die er zin in hebben om hun vaardigheden voor het aangaan van vriendschappen te vergroten.

Wie kan er deelnemen aan de cursus?

Iedereen die te maken heeft (gehad) met psychiatrische klachten. Er zitten maximaal 10 deelnemers in een groep.

Werkwijze

In de cursus wordt ingegaan op wat je van vriendschap verwacht, wat je eigen inbreng is in een vriendschap, wat je nodig hebt om een vriendschap te kunnen aangaan, wat je grenzen zijn binnen een vriendschap, hoe je vrienden maakt enz. Het basisidee voor deze cursus kwam oorspronkelijk van cliënten zelf. Dit idee werd opgepakt door Zorgbelang Drenthe en toen verder ontwikkeld door RCO de Hoofdzaak. De ervaren cursusleider van RCO De Hoofdzaak zal de cursus nu voor het eerst in Amsterdam geven.

Praktische zaken

De cursus begint 11 februari 2008 en bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten op de maandag middag. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. De cursus wordt gehouden op de locatie van de SAV, Oranje Nassaulaan 51, Amsterdam.

Geïnteresseerd?

Geef je op bij het Steunpunt GGZ (APCP) tel 020 577 79 76 of bij Stichting de Amsterdamse Vriendendiensten tel 020 683 92 60 Er volgt dan een kennismakingsgesprek met de cursusleider. Na dit gesprek besluit je of je mee wilt doen of niet.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support