De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Feestelijke opening sportproject `t Ladderhuis

Amsterdam, woensdag 11 juli 2007

Met een stevig potje touwtrekken openden enthousiaste deelnemers en activiteitenbegeleiders op 10 juli in het Westerpark officieel het sportproject ’t Ladderhuis. Het project biedt iedere dinsdagmiddag de gelegenheid om met elkaar te kunnen sporten en ontspannen.

Het prachtige gerenoveerde Ladderhuis is samen met het kunstgrasveld eigendom van stadsdeel Westerpark. Henk van der Meer was voor het stadsdeel projectleider van het Ladderhuis. “Het is de bedoeling dat het Ladderhuis en omliggende faciliteiten multifunctioneel gebruikt gaan worden. Wij bieden daarom niet alleen korfbalclub Sporting West een paar keer per week onderdak, maar stellen met het Ladderhuis ook anderen in staat om regelmatig deel te nemen aan sport-gerelateerde activiteiten. Dit sportproject, waarbij de belangrijkste doelgroep bestaat uit mensen met een psychische beperking, is daar een goed voorbeeld van. Het is per slot van rekening de taak van de overheid om ook kwetsbare mensen te kunnen laten participeren.

Kantine


Bezoekers konden tijdens de opening diverse sporten in de buitenlucht beoefenen en werden door professionele barmedewerkers met een drankje en hapje feestelijk ontvangen in de kantine van het Ladderhuis. Stichting De Waterheuvel exploiteert iedere dinsdagmiddag ’t Ladderhuis en biedt daarvoor een klein team van haar cliënten een werkervaringsplaats achter de bar. Over het gebruik van de kantine zijn goede afspraken gemaakt met Sporting West.

Samenwerken

Stichting De Omslag organiseert dit project samen met GGz Buitenamstel, HVO Querido, Leger des Heils, PART020, SagEnn, stadsdeel Westerpark, Stichting Amsterdamse Vriendendiensten, Stichting Cliëntgestuurde Initiatieven en Projecten, De Regenboog AMOC en Stichting De Waterheuvel. Het sportproject is bedoeld voor mensen met psychische problemen, mensen uit de maatschappelijke opvang, buurtbewoners en andere belangstellenden. Tijdens de sportactiviteiten is er altijd een sportleider en een begeleider aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rik Kamping, (020) 486 01 49, 06-20392208, info@ladderhuis.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support