De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Freud feestelijk geopend

Amsterdam, woensdag 25 april 2007

Op 20 april heeft burgemeester Cohen restaurant Freud aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam officieel geopend. Freud is een bijzonder restaurant dat helemaal door mensen met een psychiatrische achtergrond wordt gerund.

"Krankzinnig lekker eten" belooft het restaurant en volgens Cohen ben je "gek als je daar geen gebruik van maakt". De burgemeester verrichtte de openingshandeling gekleed in een Freudtenue. Samen met medewerkster Marlies serveerde hij temidden van honderden gasten een salade van rozevalaardappelen en rivierkreeftjes aan twee bovenburen van het restaurant.

“In het kader van de integratie”, vertelt Gerda Hahn die samen met Renske Kastelein het initiatief heeft genomen voor dit opmerkelijke project. Onder de hoede van stichting Roads wilden zij wat doen aan het grote tekort aan werkplekken voor mensen uit de psychiatrie.

Personeel

Inmiddels werken bij restaurant Freud ruim dertig mensen met een psychiatrische achtergrond in de keuken, achter de bar, in de bediening of op kantoor. Hahn: “Er is werk voor vijftig personen, dus we kunnen altijd nog wel mensen gebruiken. We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar een bedrijfsleider, wasvrouwen en administratief personeel. En speciaal voor degenen die wat huiverig zijn om hier alleen naartoe te komen, hebben we bij de opening een auto cadeau gekregen van stichting Roads. Daarmee kunnen we trouwens niet alleen personeel ophalen en wegbrengen, maar natuurlijk ook onze dagelijkse boodschappen doen.”

Leveranciers.

Restaurant Freud is een zogeheten sociale firma, een bedrijf dat doelbewust onderneemt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast probeert het restaurant zoveel mogelijk producten en diensten af te nemen van bedrijven en organisaties die zelf ook werken met mensen met psychiatrische klachten. Hahn: “Ja, wij betrekken bijvoorbeeld ons bier van Brouwerij De Prael. Het logo van Freud op onze werkkleding is gezeefdrukt door drukkerij Fijnhout, HoutWerk heeft de tafeltjes gemaakt en SteenGoed heeft een originele betegeling van onze toiletten verzorgd. Allemaal werkervaringsprojecten voor mensen met een psychiatrische achtergrond die moeilijk aan de bak komen, terwijl ze uitstekend kunnen functioneren. Daar doen we het voor!”

Neem voor meer informatie contact op met Gerda Hahn of Renske Kastelein, (020) 688 55 48, info@restaurantfreud.nl of kijk op www.restaurantfreud.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support