De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Start eetwinkel "De Buren"

Amsterdam, woensdag 28 november 2007

Op 10 december opent Stichting De Waterheuvel samen met brouwerij De Prael eetwinkel ‘De Buren’. Aan de Sarphatistraat 45 starten vijftien leden van De Waterheuvel en Brouwerij De Prael na een inwerkperiode van twee maanden met de verkoop van heerlijke belegde broodjes, meeneemkoffie quiches en taarten. In de avonduren, buiten de openingstijden van de winkel om, verzorgen zij voor externe groepen catering in het prachtige souterrain met aangrenzende tuin.



Lisa Augustin van De Waterheuvel, coördinator van het horecaproject: “Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe horecalocatie. Bij De Waterheuvel konden mensen in de keuken werkervaring opdoen door intern lunches te bereiden. Maar we groeiden uit onze jas en de medewerkers werden steeds professioneler. We zijn heel blij met ‘De Buren’ waar mensen met psychiatrische klachten onder begeleiding commerciële horeca-ervaring op kunnen doen.”

De eetwinkel betrekt ambachtelijk brood van een bakkerij die werkt met verstandelijk gehandicapten en de melk en zuivelproducten komen bij een zorgboerderij vandaan. Bij ‘De Buren’ is nog plek voor mensen met psychische problemen die aan de slag willen in de horeca. Lisa: “Vooral op de vrijdag zijn er nog gaten in het rooster. En we zijn niet alleen op zoek naar koks, maar ook naar mensen die willen afwassen of schoonmaken, het brood halen, een baliedienst draaien, koffiebekers stickeren of de broodjes helpen inpakken.”



Eetwinkel ‘De Buren’ is open op werkdagen van 11.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisa Augustin, (020) 320 85 52, lisa@waterheuvel.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support