De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

22 december 2016

prettige feestdagen

De korste dag is achter de rug, de feestdagen staan voor de deur. Jekuntmeer.nl wenst iedereen fijne feestdagen en een mooi 2017.
Tot volgend jaar!


Lees verder

19 december 2016

Begeleid leren?

Wil je een opleiding doen waarbij je begeleid wordt? De Windroos heeft op korte termijn plaatsen vrij begeleid leren in Amstelveen. Begleid leren bij de Windroos betekent dat je een programma naar keuze volgt waarbij je doelen stelt en wordt begeleid naar opleiding, stage of werk. 

Lees verder

14 december 2016

Heb jij al gestemd?

De tien kandidaten voor `Amsterdammer van het Jaar 2016` zijn bekend. Heb jij al gestemd? Deze verkiezing wordt sinds 2008 ieder jaar georganiseerd om Amsterdammers die zich inzetten voor de stad in het zonnetje te zetten. 

Lees verder

12 december 2016

Is koken je passie? Doe de koksopleiding

Is koken je passie? Dan heb je nu de kans om van koken je beroep te maken. Op dinsdag 24 januari 2017 start namelijk de tweejarige BBL-koksopleiding, niveau 2 aan de Werkleerschool Amsterdam. En er is nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Lees verder

6 december 2016

Ondernemersdag voor jongeren

Werkzoekende jongeren tussen de 18 en 26 jaar uit Amsterdam-Noord kunnen op vrijdag 16 december meedoen aan de ondernemersdag `Bazen uit Noord`. Tijdens dit evenement maak je kennis met het ondernemerschap en krijg je inspiratie om je eigen initiatieven uit te voeren.

Lees verder

4 december 2016

talentenbeurs in west komt er weer aan

Op 20 december wordt de zevende Talentenbeurs georganiseerd. Deze beurs is voor iedereen die (vrijwilligers)werk, een stageplek of een werkervaringsplek zoekt. Het motto van de dag is: zoeken, vinden en gelijk afspreken. Ben jij er ook bij?

Lees verder

2 december 2016

Twee nieuwe Odensehuizen in Noord

In Amsterdam-Noord zijn twee (nieuwe) Odensehuizen geopend: eentje dichtbij het Buikslotermeerplein en één in Tuindorp Oostzaan. Een Odensehuis is een gezellige ontmoetings- en informatieplek voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers, vrienden en familie.

Lees verder

28 november 2016

Top-3 Amsterdamse Pluim bekend

In de afgelopen maanden zijn de vrijwilligers van de visitatiecommissie op bezoek geweest bij alle kandidaten voor de Amsterdamse Pluim 2016. Wandelsportcentrum de Verbinding, Nieuw Amstelrade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Hockeyvereniging AH&BC, Medico Vision, Verder In Balans en Sailability de Koenen werden stuk voor stuk op locatie bezocht.

Lees verder

25 november 2016

Niet zomaar een voorstelling

Bij No Limit zijn verschillende groepjes jongeren aan het dansen, rappen en theaterspelen. Ze zijn aan het repeteren voor de voorstelling `De hoed van de koning` die ze opvoeren op vrijdag 9 en zaterdag 10 december.   

Lees verder

21 november 2016

Kennismarkt Oost gelanceerd

Kennismarkt Oost is gelanceerd! Op deze website vind je (gratis) trainingen en workshops voor alle mensen die voor een ander zorgen in Amsterdam Oost. De agenda op de website is al aardig gevuld. 


Lees verder

18 november 2016

Kom naar de Leerwerkmarkt in Oost

Wil jij binnenkort beginnen op je nieuwe werkplek? Zet 22 november in je agenda! Speciaal voor bewoners van Amsterdam Oost organiseert Post Oost, samen met diverse organisaties, op 22 november de Leerwerkmarkt: de ideale plek voor werkzoekenden en voor mensen die ervaring willen opdoen in bijvoorbeeld de horeca.

Lees verder

14 november 2016

Bijeenkomsten over radicalisering

De Marokkaanse Raad Amsterdam Oost organiseert deze maand twee bijeenkomsten over het thema radicalisering. De bijeenkomsten worden georganiseerd om buurtbewoners voor te lichten over de eventuele gevaren van radicalisering.

Lees verder

8 november 2016

Dag van de Mantelzorg

Aanstaande donderdag, 10 november, is het weer de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje worden gezet. Gemeente en stad Amsterdam spreken haar dank en waardering uit voor het bijzondere werk dat mantelzorgers doen. 

Lees verder

7 november 2016

Starten met vrijwilligerswerk?

Wil je stappen zetten richting vrijwilligerswerk? Of ken je iemand die dat zou willen? Voor mensen die bijvoorbeeld vanuit een uitkering, of nadat ze te maken hebben gehad met psychische problemen op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden organiseert De Vrijwilligersacademie de training `Van deelnemer naar vrijwilliger`. 

Lees verder

2 november 2016

Amsterdamse Participatiemarkt maakt ambities waar

De Amsterdamse Participatiemarkt is weer voorbij. Het was een zeer geslaagde dag met meer dan 2350 bezoekers, 60 organisaties, 15 gidsen, 50 bedrijven en veel vrijwilligers. Ben jij ook geweest? We hopen dat je er wat aan hebt gehad en bedanken je voor je komst! 

Lees verder

30 oktober 2016

goud winnen op 6 november?

De Paralympische Spelen zijn het op één na grootste sportevenement ter wereld. Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Lees dan verder.

Lees verder

19 oktober 2016

Gratis cursus (mantel)zorg de baas

Zorg jij langdurig en intensief voor een familielid? Of voor een naaste die ziek is of een beperking heeft? Merk je dat die zorg veel van je vraagt? Dan is de gratis cursus Zorg de baas misschien iets voor jou. Je leert in vijf middagen de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf (terug) te vinden.

Lees verder

10 oktober 2016

Stigmabus op de Amsterdamse Participatiemarkt

Buiten in de Tollenstraat staat tijdens de Amsterdamse Participatiemarkt de hele dag een opvallende Amerikaanse schoolbus die is ingericht als informatiebus: dit is de stigmabus on tour.

Lees verder

6 oktober 2016

Ga mee op tour met Jekuntmeer

Ben je van plan op 1 november naar de Amsterdamse Participatiemarkt te komen? Dan kun je die dag ook mee op tour met Jekuntmeer! Tijdens de Jekuntmeer-tours ga je op bezoek bij organisaties je van naam misschien kent van deze site, maar nog niet in het echt.

Lees verder

4 oktober 2016

Kom kennismaken met werkgevers

Kom vrijblijvend praten met werkgevers tijdens de Meet & Greet op de Amsterdamse Participatiemarkt op 1 november - een unieke kans om contact te maken, je te oriënteren en je ambities kenbaar te maken.

Lees verder

22 september 2016

Leren en werken bij de Roetz Fair Factory

Roetz-Bikes is een sociale onderneming waar mooie fietsen worden gemaakt. Nog dit jaar opent het bedrijf de zogeheten Fair Factory in Amsterdam Noord. In de Fair Factory gaat een enthousiast team samen werken aan de productie van Roetz-fietsen en bedrijfs- en OV-fietsen. En jij kunt daar onderdeel van uitmaken!

Lees verder

16 september 2016

Een week lang gratis sporten

Morgen, 17 september, start De Nationale Sportweek die tot 25 september duurt. In deze week kan iedereen gratis sporten. In Amsterdam kun je op allerlei plekken meedoen met sportieve lessen en clinics

Lees verder

8 september 2016

Week tegen de eenzaamheid

In Nederland voelen meer dan 1 miljoen mensen zich eenzaam. Het is een groot maatschappelijk probleem en het kan iedereen overkomen. Daarom wordt in de week van 22 september tot 1 oktober de Week tegen de eenzaamheid georganiseerd. 

Lees verder

6 september 2016

Maak samen je buurt schoon!

Op vrijdag 16 september vindt de vijfde editie van `Keep It Clean Day` plaats. Door het hele land worden acties georganiseerd om samen de buurt of straat schoon te houden. Ook in Amsterdam kun je meedoen.

Lees verder

2 september 2016

Lessen mindful yoga

Het Integraal Medisch Centrum (IMC) aan de Hugo de Grootkade in Amsterdam is een centrum dat al ruim 22 jaar bestaat en waar verschillende therapeuten en artsen werkzaam zijn. Zij richten zich op chronische klachten en zijn gespecialiseerd in het zoeken naar de oorzaken daarvan bij kinderen en volwassenen. Vanaf 6 september aanstaande kun je er ook terecht voor mindful yoga.


Lees verder

31 augustus 2016

Vrijwilligers gezocht!

`Een avondje uit voor mantelzorgers` zoekt nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden een programma te bedenken en te verzorgen, inkopen te doen, te zorgen voor de inrichting, deelnemers te werven en eventueel subsidie aan te vragen uit de pot `bewonersinitiatieven`.

Lees verder

25 augustus 2016

Doe mee met de Nationale Rollatorloop

Kun jij een blokje om met je rollator? Of loop je liever meer dan een blokje om? Doe dan mee met de landelijke Rollatorloop op 7 september 2016 om 14.00 uur in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Iedereen die een stukje kan lopen, kan meedoen aan de rollatorloop. De kleinste afstand is 400 meter, de langere afstanden zijn 1 en 2,5 kilometer. Meedoen is gratis - je rollator is je toegangsbewijs.  

Lees verder

23 augustus 2016

Hugo de Grootkade omgetoverd tot `leefkade`

De Hugo de Grootkade in Oud-West wordt vanaf 26 augustus een `leefkade`. De kade wordt autovrij en de bewoners gaan de straat zelf inrichten. Met bloembakken, zand en kunstgras wordt de kade omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor iedereen.

Lees verder

22 augustus 2016

Doe mee met de week van de alfabetisering

Wat doe jij van maandag 5 tot en met zondag 11 september? In die week staat Nederland, dus ook Amsterdam, helemaal in het teken van taal, tijdens de Week van de Alfabetisering.

Lees verder

18 augustus 2016

Impulstraining: voor als je je wilt oriënteren op leren

Het is soms een hele stap om na een lastige periode te besluiten weer een opleiding te gaan volgen. De Impulstraining geeft je de mogelijkheid te onderzoeken of en hoe je dat wilt doen. Dat doe je samen met anderen die in een soortgelijke situatie zitten, zodat je daarna goed voorbereid aan je opleiding kunt beginnen. 

Lees verder

10 augustus 2016

Sociaal wijkteam Oud-West zoekt vrijwilligers

Bij het Sociaal Wijkteam Oud-West van de ABC Alliantie zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het publiciteitsteam willen versterken. Heb jij ervaring met administratieve werkzaamheden, e-mailmarketing en data invoeren? En vind je het leuk om jouw ideeën te bespreken tijdens een redactievergadering? Reageer dan op deze vacature.

Lees verder

25 juli 2016

ViB en Joy: samen 100

Stichting Verder in Balans (ViB) bestaat dit jaar 15 jaar en tennisvereniging Joy Jaagpad bestaat 85 jaar. Samen zijn ze nu dus 100 en dat wordt gevierd. Op 9 september a.s. om precies te zijn, in de vorm van een Open Dag voor (ex)kankerpatiënten.

Lees verder

19 juli 2016

Leer-werktraject in Slotervaartziekenhuis

Heb je een arbeidsbeperking en ben jij Wajonger? Dan is dit leerwerktraject bij het Slotervaartziekenhuis misschien iets voor jou! Het ziekenhuis is op zoek naar kandidaten voor een leerwerktraject als Service Asistent. Het opleidingsniveau is mbo-niveau 1. 

Lees verder

14 juli 2016

SK Coaching helpt buurtbewoners

Sinan Kelebek van SK Coaching organiseert diverse sportactiviteiten op IJburg voor kinderen en volwassenen. Maar Sinan zet zich ook vrijwillig in voor de buurt door klusjes te doen voor hulpbehoevende mensen. De eerste bewoonster heeft zich inmiddels aangemeld.


Lees verder

27 juni 2016

Kamperen met de buren

In het weekend van 15 t/m 17 juli komt de Buurtcamping naar Amsterdam. Vijf Amsterdamse parken worden dan omgetoverd tot echte buurtcampings. Het gaat om het Sloterpark, het Rembrandtpark, het Noorderpark, het Flevopark en Egeldonk.

Lees verder

26 juni 2016

Boswachter in de stad

Amsterdam heeft heel veel daken. Die zijn vaak leeg, saai en grijs, maar die worden steeds groener. Als het aan de gemeente ligt. Amsterdam wil de daken in de stad omtoveren tot bloeiende daktuinen.

Lees verder

16 juni 2016

Nieuwe werkploeg Regenbooggroep in Noord

De Regenboog Groep is in Amsterdam-Noord gestart met een nieuwe werkploeg. Het gaat om verschillende activiteiten, zoals het schoon en netjes houden van het Noorderpark, speeltuinen en bedrijven. Maar ook om klusjes in de buurt (licht opknapwerk, schilderen, tuinieren).

Lees verder

10 juni 2016

Gratis app Uniek Sporten gelanceerd

Op vrijdag 3 juni is de gratis app van Uniek Sporten gelanceerd door wethouder Van der Burg. De app is te downloaden via de website unieksporten.nl en is bedoeld voor iedereen met een beperking die ene geschikte vorm van sport of bewegen in de buurt wil vinden.

Lees verder

3 juni 2016

Talentenbeurs in West komt er weer aan

Vrijdag 8 juli is het weer zover: dan wordt voor de zesde keer de Talentenbeurs gehouden. Deze beurs is voor iedereen die (vrijwilligers)werk, een stageplek of een werkervaringsplek zoekt. Ook kunnen de bezoekers er terecht voor scholing of training. 

Lees verder

31 mei 2016

Kaarsenmakerij en Fietsenmakerij

Bij de locatie Oud-West van De RegenboogGroep zitten een kaarsenmakerij en een fietsenwerkplaats. Deze twee leuke projecten werken als dagbesteding voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

31 mei 2016

Ouders en kinderen samen knutselen

Cordaan en Stichting Prisma nodigen jou van harte uit voor zondag 5 juni bij de Ouder & Kind Salon in De Wending. We organiseren een gezellige middag in vrolijke sfeer. We gaan samen met de kinderen met klei knutselen en zomerse drankjes maken. Er is lekkere muziek en de kinderen kunnen samen spelletjes doen. Bij mooi weer kunnen we lekker in de tuin spelen.

Lees verder

30 mei 2016

Een attentie voor de mantelzorger

Zorgt u langdurig voor een familielid, buur of vriend die een beperking heeft of chronisch ziek is? Dan bent u mantelzorger. Uw steun en zorg zijn onmisbaar! Als blijk van waardering biedt stadsdeel West u graag een cadeautje aan: een boekje met coupons voor 10 gezellige uitstapjes in Amsterdam.

Lees verder

26 mei 2016

Kennismaken met theater

Heb je een (niet-zichtbare) beperking en interesse in theater? Wil je meer weten over theater en acteren of weten hoe je theater toegankelijk maakt? Of wil je zelf spelen en improviseren? 5D biedt een kennismakingscursus theater aan waarin je kennis maakt met verschillende vormen van theater.

Lees verder

25 mei 2016

Verhalen- en foodfestival Harira

Pak een greep uit De Parade, een bescheiden portie uit Djemaa El Fna, voeg daar nog wat line-ups uit Het Foodtruck Festival aan toe. Even laten rijzen. Beetje roeren. Bakken. Strooi er nog wat fantastische theateracts aan toe en je krijgt het nieuwste verhalen- en foodfestival van Nederland: HARIRA.       

Lees verder

24 mei 2016

Rij mee in de Droom

Bewoners mijmerend in de openbare tuinen, luidkeels roepend op straat, verscholen in een portiek of vanachter een raam… In het voorjaar van 2016 presenteert stichting Urban Gorillas: DROOM. Een beeldende en muzikale openluchtvoorstelling onder regie van theatermakers Anne Rooschüz en Andreas Bachmair.

Lees verder

24 mei 2016

Training werkende mantelzorgers

Op vrijdag 27 mei geven Ernst Buning, psycholoog en ervaringsdeskundige, en Hanneke de Boer, projectmedewerker Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam, de eendaagse training ‘Werk en mantelzorg combineren’. Een goede mantelzorg- en werkbalans hangt af van meerdere factoren. Van invloed is uw werksituatie, uw mantelzorgsituatie en uzelf.

Lees verder

16 mei 2016

Trainingsgroep voor gevorderde acteurs

In mei start de trainingsgroep in de theaterwerkplaats van 5D. De trainingsgroep is de plek om jouw professionele competenties zoals stemgebruik, zang, beweging, improvisatie, samenspel en mis-en-scene te verbeteren.

Lees verder

13 mei 2016

De Zomerse nacht in driemond

Binnenkort organiseert de wandelsportcentrum De Verbinding een prachtig wandel evenement `De Zomerse Nacht`, een avond- en nachtwandeltocht op 18 en 19 juni. De Verbinding nodigt juist mensen met een beperking uit om mee te doen aan De Zomerse Nacht in Driemond.

Lees verder

12 mei 2016

vrijwilligers- en activiteitenmarkt in Oost

Om bewoners van Amsterdam Oost bekend te maken met het aanbod van vrijwilligerswerk en activiteiten in Oost, organiseert Participatiecentrum Post Oost de ‘Oost Actief Bazaar’. Op deze markt informeert Post Oost bewoners over de mogelijkheden tot meedoen in de buurt.

Lees verder

11 mei 2016

De `Je kan het Atletiektoer`

Van 6 tot en met 10 juli vindt in het Olympisch Stadion het EK Atletiek plaats. In de aanloop naar dit grote evenement reist de Je-Kan-Het-Atletiektoer langs pleinen, winkelcentra, buurt- en sportevenementen en scholen in Amsterdam. Wil je eens op een leuke actieve manier kennis maken met atletiek? Kom dan naar De JE KAN HET Atletiektoer. De JE KAN HET Atletiektoer reist langs pleinen, winkelcentra, buurt- en sportevenementen en natuurlijk scholen (basis en voortgezet onderwijs).

Lees verder

10 mei 2016

Buurtfestival Pret in de Fred

Op zaterdag 21 mei is het zover: het buurtfestival van de Frederik Hendrikbuurt ‘Pret in de Fred’ vindt plaats op het Van Oldenbarneveltplein. Tussen 12.00 en 17.00 uur is er een markt met verkoop van tweedehands- en zelfgemaakte spullen, verkopen ondernemers uit de buurt lekker eten en drinken onder het genot van een muziekje, en voor de kinderen is er een luchtkussen en schminken.

Lees verder

9 mei 2016

Bedrijfsbezoek Albert Heijn

Het Werkgevers Servicepunt Groot Amsterdam organiseert een bedrijfsbezoek voor kandidaten met een wajong uitkering die interesse hebben in werken bij Albert Heijn. Tijdens deze bijeenkomst zal iets worden verteld over het werken bij Albert Heijn en de verschillende functies die je hier kunt uitoefenen.

Lees verder

6 mei 2016

Special Sports Experience

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseren Sportservice Haarlemmermeer en SportSupport de Special Sports Experience in Amstelveen. Hierbij willen ze het  aangepast sporten onder de aandacht brengen tijdens de jaarlijkse sportmarkt van Sportbedrijf Amstelveen.

Lees verder

4 mei 2016

Pop-up restaurant Happietaria

Amsta-locatie De Poort aan de Hugo de Grootkade is van 9 mei tot en met 4 juni gastheer voor een `Happietaria`; een tijdelijk restaurant waar je door lekker te eten en te drinken het goede doel steunt.

Lees verder

3 mei 2016

Kunst van vluchtelingen

TAKE FLIGHT toont voor het eerst het gedreven werk van kunstenaars die voor het oorlogsgeweld zijn gevlucht uit landen als Syrië, Irak en Eritrea en die nu, terechtgekomen in Amsterdam, met grote onzekerheid naar de toekomst kijken. Hun werk is hier ontstaan onder moeilijke omstandigheden en vervaardigd met de schaarse materialen die voorhanden zijn.

Lees verder

30 april 2016

Expeditie Zuidoost van start

Op de tonen van swingende salsamuziek werd afgelopen donderdagavond gesmuld van de exotische keuken van King Cai opgericht door bewoonster Mirjam Cairo in Buurthuis NoLIMIT. Het was de start van Expeditie Zuidoost, een initiatief van stichting Prisma. Tijdens deze Expeditie gaan buurtbewoners met een verstandelijke beperking activiteiten in Zuidoost testen op toegankelijkheid.

Lees verder

29 april 2016

Vrijheidsmaaltijd bij ZID Theater

Op 5 mei viert het Amsterdam 4 en 5 mei Comité Bevrijdingsdag door de hele stad met meer dan 90 Vrijheidsmaaltijden. Net als vorig jaar doet ook ZID hier aan mee. Je bent van harte welkom op 5 mei, 14.00 voor de Grenzeloze Theatertafels.

Lees verder

28 april 2016

Waar eet jij op 5 mei?

`Op de grens`. Dat is het thema van de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2016. Op veel plekken wordt gesproken over en met vluchtelingen, de onrust in Europa en tal van andere zware en lichtere zaken. Kom luisteren naar muziek en geschiedenis, naar het andere perspectief, naar felle pleidooien of behoedzame poëzie. Je kan uit ruim 90 maaltijden kiezen. Hieronder vind je ze allemaal. Waar eet jij op 5 mei?

Lees verder

27 april 2016

Bevrijdigingsfestival Amsterdam

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen viert 5 mei op zeven podia in het Westerpark. Met de Amsterdamse Ambassadeur van de Vrijheid Def P en zijn Beatbusters en de band DeWolff, maar ook: TenTemPiés, Bewilder en Zitakula, Eefje de Visser, Kraak en Smaak, Wicked Jazz Sounds en zestien DJ`s bij de Westerunie. Ook zijn er kinderactiviteiten met verhalen van Oorlog in mijn Buurt, vrijheidscolleges van onder andere Dominee Gremdaat, en vrijheidsmarkt en rollende keukens. Het festival is gratis en duurt van 11:00 tot 23:00 uur.

Lees verder

27 april 2016

herdenken en vieren op 4 en 5 mei

Jaarlijks zijn er in Amsterdam meer dan driehonderd programma`s op 4 en 5 mei. Verspreid over Amsterdam zijn tientallen comites en organisaties actief om de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Van vrijwilligerscomité`s in de Baarsjes of Noord, tot grote organisaties als de Anne Frankstichting, het Verzetsmuseum, Nationaal Comité 4 en 5 mei, of het Amsterdam Museum.

Lees verder

26 april 2016

Koningsdag in Amsterdam

Koningsdag komt er weer aan. Door de hele stad zal dit worden gevierd. Niet alleen in de binnenstad maar ook in de stadsdelen is er genoeg te doen en te beleven. Door de hele stad zijn er vrijmarkten, festivals, oudhollandse spelletjes, springkussens, muziek en volop eten en drinken.

Lees verder

14 april 2016

start opleidingen Werkleerschool

Op 28 augustus 2016 start de Werkleerschool Amsterdam met een aantal nieuwe opleidingen in het opleidingsjaar 2016 - 2017.
Tot 15 mei is het mogelijk om je in te schrijven voor diverse opleidingen.

Lees verder

13 april 2016

Maak kennis met rolstoeltennis

Op woensdagmiddag 4 mei organiseert de Esther Vergeer Foundation bij tennisclub TV All Out in Aalsmeer een open dag voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De open dag start om 13:00 uur en eindigt om 15:30 uur. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud die willen leren rolstoeltennissen kunnen zich gratis aanmelden.

Lees verder

12 april 2016

Het gaat “Voor de wind”

"Voor de wind" is een kunst-, theater- en muziek route die van 12 tot 21 mei plaatsvindt op IJburg. Dit wordt georganiseerd door Nieuw Amstelrade. Zij werken voor en met cliënten met een lichamelijke beperking of Niet Aangeboren Hersenletsel. Wij zien hen in de eerste plaats als personen met talenten. Zo ontwikkelden de activiteitenbegeleiders met hun deelnemers van de dagbesteding van Nieuw Amstelrade het idee voor een kunst 10-daagse. In het “Voor de wind” project zijn ze allen kunstenaars die via hun passie in contact komen met bewoners en ondernemers op IJburg.

Lees verder

12 april 2016

straatwijze jongeren met talent gezocht

Met Theater Veder start binnenkort het leerwerktraject ZIN. Met jongvolwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, ontwikkelen we een zintuigprikkelende theatertour en voeren deze uit voor dementerende ouderen in verzorgingshuizen in Amsterdam. Wie doet er mee?

Lees verder

11 april 2016

Boekenruil- en koffieochtend

Iedere week kun je gezellig een kopje koffie of thee drinken bij Jannie op de boekenruil- en koffieochtend. Met een lekker koekje erbij. En je kunt de dingen van de dag bespreken met de buurtbewoners. De entree is vrij. Daarnaast kun je iedere week kosteloos een ander boek meenemen.

Lees verder

7 april 2016

"Amsteldorp ontdekt" nodigt u uit

Amsteldorp (en de naastgelegen Wetbuurt) telt meer dan 50 (!) activiteiten en diensten waar je als bewoner gebruik van kunt maken. Maar veel inwoners van Amsteldorp zijn hier nog niet van op de hoogte, en willen zich graag meer ‘thuis’ voelen in de wijk. Samen met jou wil Team Amsteldorp het daarom meer thuis maken, en alle voorzieningen die Amsteldorp rijk is in volle glorie laten zien.

Lees verder

7 april 2016

Laat gratis je oude fiets ophalen

Fietsen die kapot of versleten zijn of gewoon niet worden gebruikt, blijven vaak in het rek staan. Dat is jammer, want zo is er minder plek voor fietsen die wel gebruikt worden. Veel Amsterdammers weten niet hoe zij van hun oude fiets af moeten komen. Eén op de tien heeft de afgelopen vijf jaar een oude fiets in een rek of op straat achtergelaten. Maar wist je dat je jouw oude of ongebruikte fiets gratis kunt laten ophalen? De actie is verlengd tot 31 december 2016.

Lees verder

6 april 2016

Opening van de ED plaats in Zuid

Op woensdagmiddag 16 maart heeft de ED plaats officieel haar deuren in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt geopend. ED staat voor Ervarings Deskundigheid. De ED plaats is er voor bewoners van stadsdeel Zuid die elkaars (succes)ervaringen willen gebruiken voor het hanteren en overwinnen van psychische klachten, verslavingen, sociale of financiële problemen.

Lees verder

6 april 2016

Expedities Big Five starten weer

De expeditites Big 5 gaan weer van start. Ga op zaterdag 16 april samen met stadsdeelecoloog Fred Haaijen naar Waterland en ontdek daar ondermeer de ringslang, de grutto en roofvogels.

Lees verder

5 april 2016

Een frisse wind bij de Amsterdamse Pluim

Er waait een frisse wind door de organisatie van de Amsterdamse Pluim. De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en -verenigingen die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De prijs wordt elk jaar in december uitgereikt. In 2015 won Dance for Health.

Lees verder

5 april 2016

Tulp Festival

Tulpen en Amsterdam zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het Amsterdamse straatbeeld verdwenen. Tulp Festival stelt zich daarom ten doel de tulp weer zichtbaar te maken in de stad met de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid moet worden. Dit jaar zijn er een half miljoen tulpen geplant in de volle grond en potten.

Lees verder

4 april 2016

Cursus “Sterk en Stevig” voor Senioren

Voelt u zich weleens angstig of onzeker? Een onveilig gevoel kan negatieve effecten hebben: u gaat bijvoorbeeld  ’s avonds de deur niet meer uit en mist zo die leuke verjaardag of de wekelijkse biljart avond. Volg dan deze cursus!

Lees verder

1 april 2016

Monument van de maand april

Dit jaar viert de Open Monumentendag Amsterdam haar 30e verjaardag én brengen ze een ode aan 100 jaar Amsterdamse School. Daarom wordt er vanaf april elke 2e zondag van de maand een bijzonder Amsterdamse School monument geopend voor publiek. Op zondag 10 april is dit de Jeruzalemkerk.

Lees verder

31 maart 2016

Zelfkennis voor vrouwen Nieuw-West

Uit de Amsterdamse Gezondheidsmonitor 2012 blijkt dat vrouwen in Nieuw-West vaker kampen met psychische klachten en eenzaamheid dan vrouwen in andere stadsdelen. Stadsdeel Nieuw-West heeft daarom een subsidie verleend aan Zina Platform voor tien preventieve trainingstrajecten ‘Ik Ontmoet Mij’.

Lees verder

30 maart 2016

kandidaten Penning Sportraad Amsterdam

Op donderdag 2 juni wordt de Penning Sportraad Amsterdam voor de zevende keer uitgereikt. De Sportraad Amsterdam roept iedereen op om kandidaten voor te dragen.

Lees verder

28 maart 2016

Gratis proeflessen Mindfulness

Ontdek de voordelen van mindfullness, en train je aandacht! Gratis proeflessen op donderdag 7 april 19.30 tot 20.45 uur of op vrijdag 8 april 20.00 tot 21.15 uur.

Lees verder

28 maart 2016

Pop-up winkel in Nieuw Vredenburgh

Er is in zorgcentrum Nieuw Vredenburgh een uniek project geopend. In een leegstaand gedeelte van het huis dat ligt aan de Postjesweg is een pop-up winkel en koffiehoek geopend.

Lees verder

28 maart 2016

Pak je voorjaarsmoeheid aan

De zon breekt door,de vogels fluiten: het is weer voorjaar. Toch moe,weinig energie en nergens zin in? Voor sommige mensen is dit een jaarlijks terugkerend verschijnsel dat ook wel ‘voorjaarsmoeheid’ genoemd wordt.

Lees verder

24 maart 2016

Wijksafari voor zorg- en welzijnspartners

Stadsdeel Oost nodigt zorg- en welzijnspartners in Oud-Oost en Watergraafsmeer uit om met elkaar en de wijk kennis te maken tijdens een wijksafari. Op donderdag 31 maart gaan ze op de fiets door de wijk.

Lees verder

23 maart 2016

Autismeweek 2016

Dit jaar organiseert de NVA van 2 t/m 9 april voor de 7e keer de Autismeweek. Met deze keer alle aandacht voor sport en bewegen. Ruim de helft van de ongeveer 190.000 mensen met autisme in Nederland heeft naast autisme nog een andere diagnose, zoals depressie, angststoornis of burn-out. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen en sporten daadwerkelijk kan helpen om deze problemen te verminderen.

Lees verder

21 maart 2016

Expositie in het Claverhuis

Wees welkom op de opening van de expositie van Atelier Marline Fritzius op 8 April om 15 uur in het Claverhuis, in het hartje Jordaan.

Lees verder

21 maart 2016

Zitkom een rollende tentoonstelling

5D is verhuisd! Bij een verhuizing hoort een kennismaking met de nieuwe buurt. Daarom organiseert Stichting 5D, naar een concept en regie van acteur en theatermaker Klemens Patijn een bijzondere theatrale beleving in de nieuwe omgeving: ZITKOM.

Lees verder

21 maart 2016

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Er worden enthousiaste vrijwilligers gezocht om samen een gebruikersgroep te willen oprichten om de
duoscootmobiel & de driewieltandemfiets Westerpark te beheren.


Lees verder

14 maart 2016

Film met aansluitend debat: de beslissing

`De Marokkaanse Boot` trok vorig jaar augustus behoorlijk wat aandacht en leidde in bepaalde kringen tot vele discussies. Daarom organiseert Assadaaka Community op 5 april 2016 na vertoning van de film `De Beslissing` een aansluitend debat geleid door Wahid Sanouji.

Lees verder

10 maart 2016

Tunnelbioscoop van start

Er gaat een nieuw buurtinitiatief van start: de pop-up tunnelbioscoop. Dit is een maandelijkse bioscoopvoorstelling in de fietstunnel van de Leeuwendalersweg bij het Blue Towerhotel. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de Kolenkit? Vrijdag 11 maart gaan ze van start met de documentaire ‘De Akbarstraat’ van Felix Rottenberg uit 2002. In een warme gezellige setting zal de documentaire om 19:00 van start gaan en op vertoning van je eigen drinkbeker is warme thee en chocomel te verkrijgen.

Lees verder

3 maart 2016

Doet u ook mee op 11 en 12 maart?

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Lees verder

2 maart 2016

Laat je uitdagen: Samen voor goud

Wil jij iemand met een beperking - die nu nog niet actief is - in beweging brengen met behulp van een Paralympische sporter? Help dan mee om ‘Samen voor Goud’ tot een succes te maken!

Lees verder

1 maart 2016

Budgetmarkt in de Witte Boei

Geld besparen op een creatieve manier? Dat kan. Kom 5 maart naar de budgetmarkt en laat u inspireren. Ook uw eigen budgetideeën zijn welkom. Aanmelden is gratis en wenselijk.

Lees verder

29 februari 2016

Nieuw boek: `Ik heb een gek te temmen`

Nicky Samsom ontdekt dat zich ‘een gek’ in hem verschuilt. Met zelfspot en humor beschrijft hij helder en eerlijk zijn spoedopname in een kliniek. Het grootste taboe is zijn eigen ontkenning van zijn psychiatrische stoornis. Maar ook de ‘normale wereld’ werkt niet van harte mee: “Geen gips, geen zichtbaar litteken en geen afgerond verhaal voor op verjaardagen”.

Lees verder

29 februari 2016

Tabletcafé

Heb je een tablet of wil je er één aanschaffen? Maar weet je niet zo goed hoe ze werken? Vanaf 4 maart organiseert de OBA in Slotermeer in samenwerking met DigiWijks een maandelijks Tabletcafé.

Lees verder

22 februari 2016

trajecten

In samenwerking met WPI ( Werk, Participatie en Inkomen) starten Civic en Dynamo met het Traject Oost actief, speciaal voor bewoners in Amsterdam Oost met een bijstandsuitkering. Het traject is een vorm van sociale activering in teamverband. Er zijn verschillende modulen als: sport, financiën en taal.

Lees verder

22 februari 2016

Voetbalfan in het zonnetje

Ken jij een groot voetbalfan die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Bijvoorbeeld omdat diegene veel tegenslag heeft gehad, maar de moed niet opgeeft. Of zich vrijwillig inzet voor anderen. Meld hem of haar dan nu aan voor een nieuw televisieprogramma van de EO!

Lees verder

17 februari 2016

Je gezond en fit voelen? Begin met hardlopen!

Doe mee met de februari Stadspas-actie van Hardlopen Amsterdam. Je traint 6 keer voor  € 6 met de Stadspas* (normale prijs € 60). Hardlopen Amsterdam komt je te hulp met introductiecursussen voor elk niveau en alle leeftijden. 

Lees verder

17 februari 2016

Kom in beweging en zet een record

Altijd al eens een wereldrecord willen verbeteren? Dan is dit je kans!!! Op maandag 29 februari 2016 organiseren studenten geneeskunde van de UVA in de hal van het AMC een evenement waarin ze het wereldrecord: aerobic met ouderen,  willen verbeteren.

Lees verder

16 februari 2016

Geluksdisco

De voetjes kunnen weer van de vloer op vrijdag 19 februari tijdens de Geluksdisco in Westside Slotermeer. Het thema van deze keer is natuurlijk: de Liefde! Alle drankjes zijn verkrijgbaar tegen schappelijke prijzen en de entree voor de avond is 1 euro.

Lees verder

13 februari 2016

Expositie in huis van de wijk het Anker

In het huis van de wijk Het Anker was de opening van een expositie op: vrijdag 12 februari 2016 van 16.00 – 18.00 uur. Er hangt werk van de cursisten van de lopende cursus Tekenen- en Schilderen die gegeven wordt door Els de Gruijter.
                           
                                                                      

Lees verder

8 februari 2016

Willem Ruis: De show van zijn leven in het DeLaMar theater

De musical Willem Ruis in DeLaMar Theater is 11 en 12 februari. Willem Ruis was de meest vernieuwende, energieke en brutale showmaster die Nederland ooit heeft gekend. Met de Stadspas: vanaf € 9,75
(normale prijzen variëren van € 19,50 tot € 34,50)

Lees verder

5 februari 2016

Vrijwilliger gezocht voor klusdag 12 februari

Het Thuisvoelen project is een project voor kwetsbare families in Amsterdm Oost. Er wordt gezocht naar een vrijwilliger op vrijdag 12 februari van 09.00-16.00 uur voor o.a. een schilderklus.

Lees verder

1 februari 2016

Blue Monday Challenge: bewegen

Dat bewegen goed voor het lichaam is algemeen bekend. Bewegen helpt ook  om somberheid tegen te gaan. door te sporten maken de hersenen endorfinen aan.

Lees verder

26 januari 2016

Sportverkiezing vrijwilliger van Nieuw-West

De Sportadviescommissie Nieuw-West organiseert namens de gemeente de Sportverkiezing van Nieuw-West, die gehouden wordt op vrijdag 29 januari 2016 in het Calvijn College, Pieter Calandlaan 3, 1065 KH Amsterdam.

Lees verder

25 januari 2016

Filmavond 30 januari in de Koperen Knoop

Om het jaar helemaal gek te beginnen, screent huis van de buurt de Koperen Knoop deze maand One Flew Over The Cuckoo`s Nest. Dit is een van zijn beste films.

Lees verder

25 januari 2016

Theater maken: workshops en cursussen

Maak kennis met theater! Heb jij een handicap en interesse in theater? Wil je zelf spelen en improviseren? 5D biedt een kennismakingscursus theater aan waarin je kennis maakt met verschillende vormen van theater.

Lees verder

19 januari 2016

Open dag Werkleerschool

Op woensdag 24 februari 2016 is er weer een open dag van de Werkleerschool Amsterdam. Locatie : Keizer Culinair, Keizersgracht, 376 te 1016 GA Amsterdam.  Van 10.00 uur tot 15.00 uur ben je welkom.

Lees verder

19 januari 2016

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Op 18 februari a.s. staat de bijscholing Trainen en coachen van jongeren met autisme bij jullie in Sporthallen Zuid gepland (19.00 – 22.00 uur).

Lees verder

16 januari 2016

Herstelcafé

Het Psychiatrie Café Zuidoost heet voortaan Herstelcafé (voorlopige werknaam). Dit café gaat steeds plaatsvinden op de 3e woensdag van de maand op de middag. Let op: het 1e Herstelcafé is op dinsdag 19 januari. In het Herstelcafé gaan we in op alles wat op herstel van toepassing kan zijn. Dit 1e café staat in het teken van het begrip: ’herstel, wat is dat nu eigenlijk.’

Lees verder

12 januari 2016

Training mantelzorgcoach

Daarom start welzijnsorganisatie Dynamo 11 februari 2016 de gratis opleiding tot mantelzorgcoach in Amsterdam Oost. Een opstap voor een ieder met ambities om een persoonlijk coach te worden.

Lees verder

11 januari 2016

Wandelgroep

Wilt u werken aan uw conditie? Wandelgroep Westerpark combineert wandelen met stretchoefeningen. Soms trekken we een sprintje (mag, maar hoeft niet). Je conditie wordt in een rustig tempo en op een plezierige manier opgebouwd.

Lees verder

9 januari 2016

Dance for Health wint Amsterdamse Pluim 2015

Op maandag 14 december werd de Amsterdamse Pluim uitgereikt aan Dance for Health voor hun baanbrekende werk op het gebied van sport & bewegen voor mensen met een beperking. Dance for Health geeft danslessen aan onder andere Parkinsonpatiënten zodat ze zich vrijer kunnen bewegen.

Lees verder

5 januari 2016

Psychiatrie Café in Ijburg

De afgelopen twee jaar heeft een klein onafhankelijk en enthousiast team gewerkt aan de realisering van de korte film Out of the box. Een waar gebeurd verhaal over pesten. Het verhaal is gebaseerd op het echte leven van Jos Houtzager.

Lees verder

5 januari 2016

lastminute theater Glazen speelgoed

Tony Award-winnaar Sam Gold geldt als one of the hottest directors in New York. Met Glazen speelgoed van Tennessee Williams maakt hij zijn Europees regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam.Met de Stadspas: € 10 per ticket in de Stadsschouwburg Amsterdam voor alle rangen (normale prijs € 33)

Lees verder

5 januari 2016

Gratis rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival

Tot en met 17 januari 2016 is de 4e editie van Amsterdam Light Festival en ù kunt gratis met uw Stadspas meevaren op de Water Colors vaarroute!

Lees verder

5 januari 2016

Ontbijt 1,50 euro bij huis van de buurt de Klinker

Van 9.30-11.00 kun je bij de Klinker voor 1,50 euro ontbijten. In 21 januari is er ook een Latinomiddag met DJ en op de 13de een filmavond.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support