De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

goud winnen op 6 november?

Amsterdam, zondag 30 oktober 2016

De Paralympische Spelen zijn het op één na grootste sportevenement ter wereld. Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Lees dan verder.

Op 6 november 2016 wordt voor de achtste keer een Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. 

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar. Voor sommige sporten is het al mogelijk deel te nemen als je een chronische knie- of enkelblessure hebt. Ook met aandoeningen zoals MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw beperking kunt doen via de Sportwijzer.  

Aanmelden voor de Paralympische Talentdag op 6 november bij Friendship Sports Centre in Amsterdam doe je hier!  

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support