De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdamse Participatiemarkt maakt ambities waar

Amsterdam, woensdag 2 november 2016

De Amsterdamse Participatiemarkt is weer voorbij. Het was een zeer geslaagde dag met meer dan 2350 bezoekers, 60 organisaties, 15 gidsen, 50 bedrijven en veel vrijwilligers. Ben jij ook geweest? We hopen dat je er wat aan hebt gehad en bedanken je voor je komst! 

"Dinsdag 1 november stond in het teken van ambities. Die hebben we allemaal."

Veel gesprekken tijdens de Meet & Greet

De Meet & Greet was een groot succes. Veel bezoekers gingen in gesprek met bedrijven, om hun ambities kenbaar te maken en elkaar te leren kennen. Drie vrouwelijke bezoekers, waren zeer vastberaden en zochten bij binnenkomst meteen de tafel van ABN AMRO op in afwachting van een gesprek over mogelijkheden. Het wachten was nog op de gesprekspartner, die iets later was. De dames bleven rustig wachten. Op de vraag waarom ze per se dit bedrijf wilden spreken was het antwoord eenduidig: "we hebben een financiële achtergrond, dus dan is dit de beste keus."

Gidsen wijzen de weg
Nieuw op de Amsterdamse Participatiemarkt dit jaar waren de 15 gidsen die als wegwijzers en vraagbaken voor bezoekers rondliepen. "Leuk om te doen en nuttig", aldus gids Gerda van de Regenboog Groep: "Ik heb veel mensen verder kunnen helpen en ervaren dat het echt helpt om zichtbaar te zijn. Ik werd de hele dag vaak aangesproken door bezoekers met vragen of om de weg te wijzen."

Jekuntmeer.nl: tours, workshops en stands
Op de Participatiemarkt als liver-versie van Jekuntmeer.nl was sociale firma Swink duidelijk aanwezig. Zij verzorgen al jaren de helpdesk voor Jekuntmeer.nl en hadden daarnaast dit jaar hun eigen stand. Ook werden workshops over Jekuntmeer.nl gegeven.

Daarnaast gingen diverse bezoekers mee op pad met een Jekuntmeer-tour: een rondje door Amsterdam West langs sociale firma’s en bedrijven. Bij Biologische Bakkerij en sociale firma Iambe verheugde men zich om 9.30 uur al op de komst van de groepjes bezoekers: "We vinden het heel leuk om mensen te laten zien wat we hier doen en met wie". Ook bij Recycle Fietsen van Roads - gevestigd in De Hallen - was men enthousiast: `Wij hebben de mooiste werkplek van Amsterdam; die laten we graag zien."

Bedankt!
We kijken terug op een zeer geslaagde Amsterdamse Participatiemarkt en danken iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie ontmoeting.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support