De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Een frisse wind bij de Amsterdamse Pluim

Amsterdam, dinsdag 5 april 2016

Er waait een frisse wind door de organisatie van de Amsterdamse Pluim. De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en -verenigingen die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De prijs wordt elk jaar in december uitgereikt. In 2015 won Dance for Health.

Wat gaat er dan veranderen, zul je je afvragen? De organisatie verandert. Met ingang van dit jaar gaat CASA Reade de kar trekken. Zij nemen het stokje over van Cliëntenbelang Amsterdam.

CASA Reade is het centrum voor aangepast sporten in Amsterdam en maakt al jaren met plezier onderdeel uit van de projectgroep van de Amsterdamse Pluim. Nu gaan ze dus meer doen dan dat. Het project sluit goed aan bij een van de doelen van het centrum, namelijk het stimuleren van sport. Cliëntenbelang blijft wel deel uitmaken van de projectgroep, net als de gemeente Amsterdam, Stichting de Omslag en het Longfonds.

De komende tijd gaat de fanatieke visitatiecommissie acht sportverenigingen en organisaties bezoeken die meedingen naar de prijs. De kandidaten worden voorgesteld op de nieuwe Facebookpagina.

Over de Amsterdamse Pluim
Ruim een kwart van de Amsterdammers - zo’n 200.000 mensen - heeft een handicap of een chronische ziekte. Slechts 5 % van hen sport wekelijks. De Amsterdamse Pluim stimuleert sportorganisaties om beter toegankelijk te worden zodat sporters met beperkingen meer keuzemogelijkheden krijgen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support