De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Opening van de ED plaats in Zuid

Amsterdam, woensdag 6 april 2016

Op woensdagmiddag 16 maart heeft de ED plaats officieel haar deuren in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt geopend. ED staat voor Ervarings Deskundigheid. De ED plaats is er voor bewoners van stadsdeel Zuid die elkaars (succes)ervaringen willen gebruiken voor het hanteren en overwinnen van psychische klachten, verslavingen, sociale of financiële problemen.

Bewoners kunnen kennismaken met verschillende vormen van ondersteuning door ervaringsdeskundigen (ED). Dit zijn mensen die hun ervaring willen inzetten ter ondersteuning van anderen. Het is de plek om elkaar te motiveren en van elkaar te leren.

Unieke samenwerking

ED plaats is een initiatief van TEAM ED en een onderdeel van het project GGZ in de Wijk. Het is een unieke samenwerking tussen ervaringsdeskundigen, zorgverleners, welzijnswerkers en de gemeente. In dit project werken coaches van GGZ Ingeest en het welzijnswerk in Zuid en ervaringsdeskundigen van TEAM ED samen om bewoners met psychosociale problematiek te ondersteunen bij meedoen in de wijk.

Marijn van Ballegooijen, lid dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid: “Ik ben erg blij met de EDplaats en de samenwerking tussen verschillende partijen in de wijk. Het unieke van de EDplaats is dat bewoners elkaar helpen om te herstellen. Een mooi project waar stadsdeel Zuid mede-initiatiefnemer van is en graag financiële steun aan verleent.”

Meer informatie
De ED plaats in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt is elke dinsdag, woensdag en vrijdag open. In de ochtend zijn er herstelgroepen, daarna een eenvoudige lunch en in de middag vrije inloop bij een team van ervaringsdeskundigen. Ook is er een Vliegende Brigade van ervaringsdeskundigen actief om mensen individueel te ondersteunen op de herstelweg.

Weten wat er te doen is in de ED plaats in Amsterdam Zuid? Bezoek de website

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support