De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dag van de Mantelzorg

Amsterdam, dinsdag 8 november 2016

Aanstaande donderdag, 10 november, is het weer de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje worden gezet. Gemeente en stad Amsterdam spreken haar dank en waardering uit voor het bijzondere werk dat mantelzorgers doen. 

Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg is er welverdiende aandacht voor mensen die langdurig zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of vriendin met een beperking, chronische fysieke of mentale ziekte.

Uit de Amsterdamse Gezondheidsmonitor blijkt dat er in Amsterdam 55.000 mantelzorgers zijn. Twee op de tien mantelzorgers voelt zich zwaar belast of zelfs óverbelast. Hoe meer uren je mantelzorg verleent of hoe groter de zorgen om een naaste, des te groter is de ervaren belasting. Wist je dat je voor advies en ondersteuning terechtkunt bij de loketten in de stadsdelen en dat het bijvoorbeeld ook mogelijk is om eens een vrijwilliger te vragen om je mantelzorgtaken over te nemen? Zie hiervoor www.amsterdam/mantelzorg.

Activiteiten in Amsterdam

De Dag van de Mantelzorg heeft als thema:`Mantelzorg doe je samen`. In de stadsdelen zijn diverse activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld op het Waterlooplein bij het ‘mantelzorgbankje’ buurtbewoners, mantelzorgers en zorgprofessionals ontmoeten. Er zijn hartverwarmende versnaperingen, Complimentenmeisjes, een Muziekkaravaan en een Eerste Hulp bij Ongekende Emoties post.

Vanuit Noord vertrekt er op de Dag van de Mantelzorg een bus naar de Veluwe, Stadsdeel West organiseert een High Tea in de Hollandsche Manege en een diner in een nomadisch restaurant, mantelzorgers uit Oost varen naar forteiland Pampus, in Nieuw-West is er feest in alle Huizen van de Wijk en in Zuid treedt een ‘bekende Nederlandse zangeres’ op. 

Cadeautje

Amsterdam heeft ook een verrassing voor mantelzorgers. Als je op amsterdam.nl een aanvraagformulier downloadt en dat samen met de persoon voor wie je zorgt invult, dan ligt er van 10 tot en met 30 november een verrassing klaar bij het Stadsloket. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support