De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Blue Monday Challenge: bewegen

Amsterdam, maandag 1 februari 2016

Dat bewegen goed voor het lichaam is algemeen bekend. Bewegen helpt ook  om somberheid tegen te gaan. door te sporten maken de hersenen endorfinen aan.

Endorfinen werken pijnstillend en geven ook een gelukkig gevoel. Door te bewegen krijg je meer energie, je raakt beter bestand tegen stress en je voelt je fitter.

De norm voor gezond bewegen is minimaal 5 dagen per week 30 minuten matig-intensieve lichaamsbeweging. Dit betekent niet dat je je 5 keer in de week suf hoeft te trainen in de sportschool. Matig-intensieve lichaamsbeweging betekent dat je je dusdanig inspant dat je iets sneller gaat ademhalen en dat je hart wat sneller gaat kloppen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij fietsen, stevig doorwandelen, tuinieren en de trap nemen.

Voorbeelden van wat extra beweging. De trap nemen in plaats van de lift. Stap een halte eerder uit als je de bus neemt. Pak de fiets voor iets waar je normaal de auto voor neemt, zoals het wegbrengen van je kinderen naar de crèche of naar school. Ben je vandaag thuis? Loop de trap een paar keer extra open af. Doe een klusje in de tuin. En of je nu thuis bent of op je werk: ga wandelen na het avondeten of in je lunchpauze.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support