De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrijwilliger gezocht voor klusdag 12 februari

Amsterdam, vrijdag 5 februari 2016

Het Thuisvoelen project is een project voor kwetsbare families in Amsterdm Oost. Er wordt gezocht naar een vrijwilliger op vrijdag 12 februari van 09.00-16.00 uur voor o.a. een schilderklus.

Het thuis is de belangrijkste basis voor ieder mens -of zo zou het moeten zijn. De omgeving waarin we leven beïnvloedt ons welbevinden. De juiste woonomgeving is een veilige haven waar je tot rust komt en je batterij op kunt laden. Helaas biedt niet elk thuis deze mogelijkheid. Door uiteenlopende redenen.                                   

Chaos in je hoofd en in je leefomgeving hebben een wisselwerking en versterken elkaar. Concentratie lijkt ver te zoeken, het scheppen van orde onmogelijk. Hierdoor is een stap zetten in de maatschappij te ver gegrepen. Een veel voorkomende reden in de buurt is armoede. De werkeloosheid is hoog, veel mensen leven op een sociaal minimum. Bij deze kwetsbare gezinnen draait het om het betalen van de huur, schoolgeld, gas en licht, water, eten en kleding voor de kinderen. Het interieur is vaak bij elkaar geraapt, oud en zonder logica ingedeeld.

Het thuisvoelen project is een maatschappelijk interieurproject voor kwetsbare families in Amsterdam Oost. Het doel is om de leefbare ruimte duurzaam en zichtbaar te verbeteren.

Door mensen thuis te laten voelen, wilden de samenwerkende partijen de gezinnen een stuk eigenwaarde teruggeven. Door het helpen opknappen van 1-2 ruimtes, leren de bewoners actief mee te werken en groeit het vertrouwen in eigen kunnen.


Vrijwilliger
Het gaat om een alleenstaande moeder van vier kinderen wonend op IJburg, waarvan een slaapkamer van haar 2 zoontjes opgeknapt wordt.

Er wordt gezocht naar vrijwilligers voor de klusdag op vrijdag 12 februari van 09:00 – 16:00 uur. Je zou eventueel ook een dagdeel mee kunnen helpen alleen s`ochtends of s`middags. De lunch wordt verzorgd door de familie. De werkzaamheden: voorbereiding ruimte, schilderen, opbouwen (Ikea meubilair).

Interesse?
Contactgegevens:
Team: Ilona en Valancia
Het Thuisvoelen Projectteam
Werkdagen: dinsdag, vrijdag
www.thuisvoelen.com

Wethouder Verheijhal, Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam

di. en vr.: 06 14 23 95 91




Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support