De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Expeditie Zuidoost van start

Amsterdam, zaterdag 30 april 2016

Op de tonen van swingende salsamuziek werd afgelopen donderdagavond gesmuld van de exotische keuken van King Cai opgericht door bewoonster Mirjam Cairo in Buurthuis NoLIMIT. Het was de start van Expeditie Zuidoost, een initiatief van stichting Prisma. Tijdens deze Expeditie gaan buurtbewoners met een verstandelijke beperking activiteiten in Zuidoost testen op toegankelijkheid.

De komende maanden test de Expeditie groep tien activiteiten in Zuidoost op zaken als sfeer, laagdrempeligheid en kosten. Voor deelnemer Helen is het een steuntje in de rug; ‘Ik zou hier in m’n eentje niet naar binnen stappen, maar nu kan ik rustig wennen.’ Ook Monique sluit zich hierbij aan. ‘Ik wil mijn wereld uitbreiden. Dit zou ik thuis nooit maken, maar het is heerlijk.’ Ze geniet zichtbaar van het eten.

Sasha Persulessey, projectmedewerker van stichting Prisma vertelt: ‘We gaan op ontdekkingstocht; van bingo tot wandelen of gezellig eten in een buurtrestaurant’. Na succesvolle edities in stadsdelen Oost, Noord en West start Prisma nu in Zuidoost. Om de Expedities te doen slagen wordt er samen gewerkt met alle zorg en welzijnspartners in Zuidoost. Participatiemedewerker El Hossaine Boulachioukh van POZO (Participatie en Opbouwwerk Zuidoost): ‘Zuidoost barst van de activiteiten, maar mensen die er het meest baat bij hebben zijn vaak het minst op de hoogte, daarom vinden wij samenwerking in dit project belangrijk’. Deelnemer Euthalia moest even wennen aan de drukte in het buurthuis maar concludeert met tafelgenoot Nomeva dat ze uiteindelijk ‘Heel gezellig hebben gebabbeld’.

Ik wil met jou… in Zuidoost
Expeditie Zuidoost is onderdeel van het project ‘Ik wil met jou… in Zuidoost’, een initiatief van Prisma gericht op stimulering van participatie van bewoners met een verstandelijke beperking en kennismaking tussen buurtbewoners met en zonder verstandelijke beperking. Stichting Prisma organiseert aangepaste vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam en omgeving. Meer informatie www.stichtingprisma.nl, 020-8866260, info@stichtingprisma.nl. De volgende expeditie gaat op 17 mei naar Resto van Harte, Buurthuis Holendrecht.

Ga jij mee op Expeditie in Zuidoost?
Dan ga je één keer per maand een activiteit in Zuidoost uitproberen. De activiteiten zijn afwisselend, zoals samen eten in een buurtrestaurant, sporten, bingo, tot buitenactiviteiten.
De groep bepaalt samen wat ze gaan uitproberen in Zuidoost. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die zelfstandig woont en ambulante begeleiding krijgt in Amsterdam Zuidoost.
Leeftijd vanaf 16 jaar. Deelname is gratis.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support