De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Pop-up restaurant Happietaria

Amsterdam, woensdag 4 mei 2016

Amsta-locatie De Poort aan de Hugo de Grootkade is van 9 mei tot en met 4 juni gastheer voor een `Happietaria`; een tijdelijk restaurant waar je door lekker te eten en te drinken het goede doel steunt.

Eten voor een goed doel
Happietaria`s zijn tijdelijke restaurants die jaarlijks in verschillende grote Nederlandse steden openen. Ze worden opgezet en gerund door vrijwilligers, waarbij het bestuur wordt gevormd door studenten. De overkoepelende organisatie is de stichting Happy Gift. De opbrengsten en giften komen ten goede aan een goed doel, dat per Happietaria gekozen wordt. De Happietaria in Amsterdam wil 20.000 euro ophalen ten bate van een project in Congo van de organisatie Tear. Het project maakt zorg beter bereikbaar voor de allerarmsten.

Amsta & Happietaria
Amsta steunt dit initiatief omdat we hiermee een mooi maatschappelijk project letterlijk in huis halen. Locatiemanager Fabiane Koning: "Wij werken hier graag aan mee, omdat het een goede manier is om het contact met de buurt te verstevigen. Het restaurant geeft reuring en haalt `de buitenwereld` naar binnen. Bewoners en hun bezoek kunnen in de Happietaria komen eten en zijn daarnaast enthousiast om als vrijwilliger mee te werken. Aan de andere kant maken de studentvrijwilligers en gasten van het restaurant op een leuke manier kennis met onze organisatie en bewoners. Het initiatief is dus voor alle partijen een win-win situatie. Daarbij kunnen wij op deze manier onderzoeken wat er in de toekomst wellicht mogelijk is voor ons locatierestaurant"

Voorzitter Happietaria Amsterdam Anouk Bezemer: "Ieder jaar is het weer een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor Happietaria Amsterdam. Waar Happietaria zich vorig jaar op de grachtengordel bevond, strijkt zij dit jaar neer aan de rand van de Jordaan, aan de Hugo de Grootkade. Wij kunnen niet wachten om onze deuren te openen op zo een mooie locatie!"

Menu en openingstijden
Op het menu staan verschillende soorten culinaire hamburgers, voorgerechten, bijgerechten en toetjes met prijzen tussen de 10 en 15 euro. De Happietaria is geopend van maandag 9 mei tot en met zaterdag 4 juni. Het restaurant is zes dagen per week open (gesloten op zondag) en er wordt gegeten in twee tijdvakken: tussen 18.00 en 20.00 uur en tussen 20.00 en 22.00 uur. Op de website kun je meer informatie vinden, de menukaart bekijken en direct reserveren.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support