De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dance for Health wint Amsterdamse Pluim 2015

Amsterdam, zaterdag 9 januari 2016

Op maandag 14 december werd de Amsterdamse Pluim uitgereikt aan Dance for Health voor hun baanbrekende werk op het gebied van sport & bewegen voor mensen met een beperking. Dance for Health geeft danslessen aan onder andere Parkinsonpatiënten zodat ze zich vrijer kunnen bewegen.

De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam. Een visitatiecommissie bezocht afgelopen jaar zes Amsterdamse organisaties met een sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking, en koos drie genomineerden (handbalvereniging Westsite, stichting Dance for Health en Showdown). De keuze van de uiteindelijke winnaar lag in de handen van het publiek, dat via de website van het Sportgala kon stemmen op hun favoriet.

Van beperkingen naar mogelijkheden

Wethouder Sport, Erik van der Burg, overhandigde de Pluim aan de totaal overdonderde vertegenwoordigers van Dance for Health, Andrew Greenwood en Anna Bishop. Greenwood is één van de oprichters van Dance for Health. Samen met dansliefhebber en Parkinsonpatiënt Marc Vlemmix ontwikkelde hij een dansmethode waardoor mensen met Parkinson zich vrijer gaan bewegen. Greenwood: “Ik ben mijn hele leven professioneel balletdanser geweest op hoog niveau, en pas vanavond realiseer ik me dat dansen ook een sport is. Wij bieden mensen een kans om hun ziekte door een andere bril te bekijken, naar hun mogelijkheden in plaats van hun beperkingen.”Club met passie

De visitatiecommissie beschrijft Dance for Health als volgt. ‘Het is een club met ongelofelijk veel passie om mensen te laten genieten van dansen. De danslessen kunnen confronterend zijn, aangezien je jezelf in de spiegel ziet. Er is veel ruimte om over deze ervaringen te praten.’ Anna Bishop vertelt dat Dance for Health de prijs gaat gebruiken om uit te breiden naar andere ziektebeelden, en misschien ook naar het buitenland.


Sportgala

Op het Sportgala worden de beste sporters, talenten en coaches van Amsterdam bekendgemaakt en de Amsterdamse kampioenen gehuldigd. Ook in de categorie ‘beste sportvrouw van het jaar’ kwam het sporten met een beperking naar voren.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meinou Steemers, projectleider Amsterdamse Pluim, (020) 75 25 100 of +31 (0)6 14 38 67 58, m.steemers@clientenbelangamsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support