De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Tulp Festival

Amsterdam, dinsdag 5 april 2016

Tulpen en Amsterdam zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het Amsterdamse straatbeeld verdwenen. Tulp Festival stelt zich daarom ten doel de tulp weer zichtbaar te maken in de stad met de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid moet worden. Dit jaar zijn er een half miljoen tulpen geplant in de volle grond en potten.

Voor het tweede jaar heeft Amsterdam zijn eigen Tulp Festival. Gedurende de maand april, of zolang als de tulpen bloeien, is er een route te gaan te voet of met de fiets langs parken en pleinen, lanen en grachten, tuinen en perken waar tulpen in de volle grond staan, of in fraaie, grote potten.Er is een keuze gemaakt uit de meest interessante locaties in de openbare ruimte van Amsterdam en voor tuinen van markante gebouwen in de Stadsdelen Zuid, Centrum, Noord en Oost. In het afgelopen najaar zijn duizenden bollen geplant die in april zullen bloeien. De openbare ruimte is uiteraard vrij toegankelijk, voor de musea gelden de normale toegangstarieven. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren en inspireren tot het planten van tulpen volgend najaar. 

Festival Gids
De Festival Gids (in het Nederlands en Engels) beschrijft alle locaties in de verschillende stadsdelen, zodat de bezoeker zijn eigen tulpenroute kan bepalen. Van alle tulpen die te zien zijn worden in deze gids de namen genoemd. Op de stadsplattegronden zijn alle locaties terug te vinden. 
De gids is vanaf 1 april voor €2 verkrijgbaar bij de informatiepunten. Meer informatie op www.tulpfestival.com.

Tulp Festival is een onafhankelijke niet commerciële stichting met als doelstelling zoveel mogelijk tulpen in Amsterdam te laten bloeien. Tulp Festival is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support