De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

23 december 2010

Daklozen onderhouden geveltuinen

Kan je geveltuin wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je geen groene vingers of geen tijd om ’m aan te pakken? En woon je in stadsdeel Centrum? Help dan een dakloze aan werk en meld je aan voor het nieuwe geveltuinproject van de Regenboog Groep.

Lees verder

20 december 2010

Filosoferen in het Krekelhuis

Iedere woensdagochtend wordt erop los gefilosofeerd in het Krekelhuis. Over vragen waar de dak- en thuisloze deelnemers mee rondlopen. Of over onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. Soms draagt gespreksleider Rob een thema aan. Maar voordat de discussie losbarst mediteren de aanwezigen. Rob rinkelt een belletje. Het wordt stil. In een van de hoeken van het knusse vertrek ligt een grote bruine hond te slapen.

Lees verder

16 december 2010

Groepsdetachering Diaconie

Hi5-project Groepsdetachering Diaconie bestond 1 november jongstleden alweer twee jaar. Dat moest worden gevierd. En daarom was er een feestelijke bijeenkomst in de Gelagkamer van het Corvershof op de Nieuwe Herengracht. 

Lees verder

13 december 2010

Mijn leven is een verhaal

De woorden zweven mijn verhaal binnen. De zinnen vertellen mij de dingen. Welke ik zonder dit boek nooit geweten had

Lees verder

10 december 2010

Mantelzorglunches Buitenveldert

Op 10 november j.l. was het de Dag van de Mantelzorg. Meer dan driehonderd Steunpunten Mantelzorg, gemeenten en andere organisaties organiseerden allerlei activiteiten voor mantelzorgers. In Amsterdam was voor hen ook van alles te doen.

Lees verder

9 december 2010

Digitale participatiekaart Nieuw-West officieel in de lucht

Afgelopen donderdag lanceerde wethouder Welzijn en Zorg, Jesse Bos, samen met toekomstige gebruikers en de belangrijkste samenwerkingspartners Dienst Werk en Inkomen, Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Stichting de Omslag, om 13.30 uur een digitaal overzicht met participatieaanbod uit Nieuw-West. Via de website van het stadsdeel www.nieuwwest.amsterdam.nl/meedoen kan iedereen activiteiten vinden, zoals sport en ontspanning, creatieve cursussen in de buurt, lessen Nederlandse taal en Inburgering, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald en vrijwillig werk.

Lees verder

8 december 2010

Verdwaald in het geheugenparadijs

Het Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden, geïnteresseerden en hulpverleners. In december wordt in twee Alzheimer Café locaties in Amsterdam de documentaire ‘Verdwaald in het geheugenparadijs’ vertoond.

Lees verder

7 december 2010

Opening De Bouwloods

Op 25 november heeft Marcel La Rose, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost, DE LOODS in het Bijlmerpark officieel in gebruik gesteld. De openingshandeling bestond uit het ontsteken van fakkels waarmee het gezelschap in het donker een bijzondere ronde door het park maakte naar het Bijlmer Parktheater.

Lees verder

6 december 2010

Meer Maatjes

Na een pilot van 6 weken houdt het project Meer Maatjes op vrijdagmiddagmiddag 10 december van 14.00 tot 17.00 uur een slotmanifestatie in multifunctioneel centrum No Limit in de wijk Ganzenhoef. De toegang is gratis.

Lees verder

2 december 2010

Toneelgroep Miskend Talent

Toneelgroep Miskend Talent van Scip brengt op vrijdag 10 en zaterdag 11 december in het Polanentheater twee zelfgeschreven stukken ten tonele.

Lees verder

25 november 2010

MEER. over opleidingen

Het is van groot belang dat iedereen de kans krijgt om te leren. Leren geeft kennis, zelfvertrouwen, een sociaal netwerk en mogelijk een kans op werk.

Lees verder

19 november 2010

Amsterdamse Participatiemarkt

Op 18 november organiseerde De Omslag voor de vijfde maal de Amsterdamse Participatiemarkt. In een sfeervolle Meervaart kwamen ruim 1500 bezoekers langs om zich te oriënteren op het gevarieerde aanbod van projecten en activiteiten op het gebied van activering en maatschappelijke participatie.

Lees verder

15 november 2010

Nieuwe sieradenlijn Mijn Juweel door Charlotte Wooning

De sieradenlijn Mijn Juweel van Mode Met een Missie komt in november 2010 met een nieuwe collectie sieraden op de markt. Tijdens een klantenavond op donderdag 25 november, zal de nieuwe collectie worden gepresenteerd voor de klanten van Ami-e-toi en belangstellenden. De ontwerpster Charlotte Wooning zal zelf aanwezig zijn om haar ontwerpen toe te lichten. Tevens zullen de vrouwen die de sieraden hebben gemaakt bij de presentatie aanwezig zijn.

Lees verder

2 november 2010

De Amsterdamse participatiemarkt 2010

Op donderdag 18 november organiseert De Omslag voor alweer het 5e achtereenvolgende jaar de Amsterdamse Participatiemarkt. Natuurlijk bent u er ook weer bij!!!

Een informatieve markt waar meer dan 50 aanbieders van activiteiten op het gebied van ontspanning en recreatie, educatie en onderwijs, werkervaringsplekken en toeleiding naar arbeid  een diversiteit aan mogelijkheden presenteren. Naast het bezoeken van de kramen kunt u ook deelnemen aan één van de workshops, de tafeltenniscompetitie, een boeiend programma bekijken in de Rode Zaal of deelnemen aan de kookwedstrijd of één van de kookworkshops.

Lees verder

27 oktober 2010

Bijeenkomst ouders van kinderen met beperking

MEE Amstel en Zaan, Cliëntenbelang Amsterdam, en OCO (Onderwijs Consumenten Organisatie Amsterdam) hebben het initiatief genomen om ouders van kinderen met een beperking met elkaar in contact te brengen. Doel: het uitwisselen van ervaringen met school (regulier, speciaal, basisonderwijs en voortgezet onderwijs).

Lees verder

13 oktober 2010

Banen- en opleidingsmarkt bij Vrouw In Ontwikkeling

Vrouwencentrum VIO (Vrouw In Ontwikkeling) organiseert op donderdag 21 oktober 2010 een banen- en opleidingsmarkt.

Lees verder

24 september 2010

Nieuwe MEER. is uit!

Bij ruim 150 Amsterdamse zorg- en welzijnsinstellingen ligt de september editie van MEER. deze week weer in de standaard of op de leestafel. Ook ditmaal schenkt MEER. aandacht aan een aantal bijzondere Amsterdamse projecten. Nieuwe projecten, maar ook projecten die al enige tijd bestaan. Projecten waarin kwetsbare mensen weer kunnen deelnemen aan de samenleving.

Lees verder

21 september 2010

Pak je Kans!

Kom kennismaken met vrijwilligerswerk en met diverse activiteiten en cursussen in Nieuw West. Laat je informeren of schrijf je direct in.

Lees verder

14 september 2010

30 september Kwartiermakersdag

Een lachworkshop, workshops zumba, schilderen of verhalen en gedichten schrijven. Hieronder een greep uit het programma van de Kwartiermakersdag. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Lees verder

10 september 2010

Amsterdamse Participatiemarkt 2010

Bent u nieuwsgierig wat er zoal te doen is in Amsterdam?

Lees verder

7 september 2010

11 september Oostelijke Eilanden Festival

Het Oostelijke Eilanden Festival bestaat dit jaar uit drie festivals die hun krachten bundelen om de buurt en haar bewoners met elkaar in contact te brengen.

Lees verder

31 augustus 2010

Jubileum agrarische sector Cordaan

De agrarische sector van Cordaan bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er op donderdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur open dag bij Groencentrum Van Kriekenoord. Die middag presenteren alle agrarische werkprojecten van Cordaan zich met demonstraties, foto’s en videoreportages. De projecten bieden inmiddels aan bijna 200 mensen met een beperking een zinvolle en vooral groene dagactiviteit.

Lees verder

26 augustus 2010

Expositie ‘Vilt en Zijde’

Onder het motto ‘Hoezo, mijn kind heeft een beperking?’ exposeren deelnemers van Zij aan Zij ateliers tot en met  10 september hun kunstzinnig talent bij het Informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost.

Lees verder

24 augustus 2010

35 jaar De Regenboog Groep

De Regenboog Groep geeft al 35 jaar kleur aan de samenleving. Daarom organiseert zij op vrijdag 3 september in en rondom de sfeervolle tuin van het Corvershof een feestelijk jubileumfestival. Alle deelnemers, bezoekers, vrijwilligers, medewerkers, buurtbewoners, donateurs en relaties zijn van harte uitgenodigd.

Lees verder

19 augustus 2010

Neem het heft in eigen handen!

Problemen thuis, op je werk of in je wijk. Alcohol – en drugsgebruik. Te maken gehad met een wandaad. Schooluitval. Er is van alles wat je leven flink op z’n kop kan zetten.
Iedereen die om de een of andere reden op zoek is naar hulp, komt in aanmerking voor een Eigen Kracht Conferentie.

Lees verder

16 augustus 2010

26 augustus open ochtend!

Op donderdag 26 augustus tussen 10 en half 12 organiseert De Omslag een Open ochtend om nader kennis te maken met het project onderhoudsmedewerker speeltuinen bij Dynamo.

Lees verder

2 augustus 2010

Expositie Stichting Zwerfjongeren Nederland

In het kader van haar campagne ‘Je hele hebben en houen in een tas’, heeft Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) een tassenexpositie georganiseerd.

Lees verder

27 juli 2010

Activiteitenbus stadsdeel West

In navolging van stadsdeel Oost is nu ook in West de activiteitenbus van start gegaan. Iedere twee maanden  is er een nieuw programma boordevol leuke uitstapjes binnen en buiten Amsterdam. Het varieert van samen boodschappen doen bij een winkelcentrum in de buurt tot een bezoek aan het eiland Pampus.

Lees verder

20 juli 2010

Vrouw In Ontwikkeling

Wat doet Vrouw In Ontwikkeling (VIO) niet zou je je bijna kunnen afvragen. Dit participatie en emancipatie centrum in Amsterdam West organiseert een scala aan activiteiten, begeleiding en trainingen die de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen mogelijk maken. Op donderdag 16 september houdt VIO van 10.00 tot 17.00 uur Open Huis. Een uitgelezen kans om eens kennis te nemen van het uitgebreide aanbod voor alle vrouwen in Amsterdam West die hun horizon willen verbreden en hun vaardigheden en talenten willen ontwikkelen.

Lees verder

12 juli 2010

Meld je zorg!

Eigen bijdragen… Nu weer een voor begeleiding uit de AWBZ. Tenminste, dat geldt voor personen ouder dan achttien jaar die nog thuis wonen en begeleiding in natura uit de AWBZ ontvangen. Mensen met een PGB betaalden die eigen bijdrage al vanaf januari dit jaar. Wist je dat je dat je deze eigen bijdrage vanaf 21 juni 2010 moest gaan betalen?

Lees verder

29 juni 2010

Oriëntatiecursus voor ouderen

Met de leus “Nooit te oud om iets leuks te doen!” organiseren de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) en de Vrijwilligersacademie (VA) speciaal voor oudere Amsterdammers regelmatig een oriëntatiecursus.

Lees verder

23 juni 2010

Certificaat uitreiking

Op dinsdag 8 juni 2010 ontvingen 16 deelnemers aan de cursus Back 2 School hun certificaat. Back 2 School biedt jongeren de mogelijkheid om hun eigen wensen en mogelijkheden te onderzoeken. Hiermee kunnen ze weer een eerste stap zetten richting werk of school.

Lees verder

7 juni 2010

Jekuntmeer in Stadsdeel West de lucht in


In Stadsdeel West vond op dinsdag 8 juni de lancering plaats van jekuntmeer.nl. Portefeuillehouder Hetty Welschen van Stadsdeel West nam als eerste de site voor het stadsdeel in gebruik. Daarna werd het nieuwe uiterlijk van de website zichtbaar en kon er gezocht worden in het aanbod van inburgeringstrajecten, cursussen, vrijwilligerswerk, maatjes- en buddyprojecten en buurtactiviteiten.
West is het eerste stadsdeel in Amsterdam waar deze site de lucht in gaat met activiteiten op welzijnsgebied. Het biedt een overzicht van activiteiten zoals sport en ontspanning, creatieve cursussen, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald werk.

Lees verder

6 juni 2010

MEER.magazine

Vanaf half juni ligt het nieuwe MEER.magazine weer bij ruim 150 Amsterdamse zorg- en welzijninstellingen in de standaard of op de leestafel. MEER. is een gratis kwartaalmagazine boordevol informatie over speciale activiteiten en projecten voor mensen die lange tijd zonder werk zitten en weer aan de slag willen.

Lees verder

3 juni 2010

Ronald McDonald Centre

Het nieuwe Ronald McDonald Centre in Amsterdam Noord is het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen, jong volwassenen en andere doelgroepen met een handicap of chronische aandoening. Alles in het sportcentrum is ontworpen voor en gericht op mensen met een beperking. Het sportcentrum werd half mei in gebruik genomen en in oktober volgt de officiële opening.

Lees verder

1 juni 2010

Vondelpark Openluchttheater

Zondag 6 juni vond de start plaats van het Vondelpark Openluchttheater, seizoen 2010. Het belooft weer een zomer vol dans, muziek, cabaret en jeugdvoorstellingen te worden, die duurt tot en met zondag 29 augustus.

Lees verder

31 mei 2010

Nu ook Regio Zuid-Holland Noord op jekuntmeer.nl

Persbericht
Nieuw in de regio Leiden: www.jekuntmeer.nl

Leiden, 27 mei 2010. Naast Amsterdam, Utrecht en Den Haag heeft de regio Zuid-Holland Noord vanaf vandaag een eigen subsite op de website www.jekuntmeer.nl. Deze feestelijke gebeurtenis had plaats in het bedrijfsrestaurant van de GGD Hollands Midden in Leiden. Daarbij waren cliëntorganisaties, aanbieders van dagbesteding en verwijzers aanwezig.
Roos van Gelderen, wethouder voor Jeugd, Zorg en Welzijn in Leiden en Marline Brink, voorlichter en ervaringsdeskundige, werkzaam bij het GGZ-informatiepunt in Leiden knipten samen een lint door als symbolische lancering.
Jekuntmeer.nl is een website met informatie over het aanbod van projecten op het gebied van dagbesteding, re-integratie en werk-leer trajecten.

Lees verder

28 mei 2010

Opendag Werkleerschool Amsterdam

De Werkleerschool Amsterdam organiseert op woensdag 30 juni van 11 tot 3 uur een open dag voor toekomstige cursisten/deelnemers. Ook begeleiders, familieleden en vrienden zijn bijzonder welkom.

Lees verder

3 mei 2010

Zevendelige serie van de KRO

Vanaf dinsdag 2 maart zendt de KRO de zevendelige serie Stinkend Rijk & Dakloos uit.
De serie volgt vier rijke Nederlanders die voor één week hun bezittingen, zekerheden en status verruilen voor een zwerversbestaan.

Lees verder

29 april 2010

Bos en Lommer

In stadsdeel Bos en Lommer wordt er vandaag (29 april) een start gemaakt met het invoeren van buurtactiviteiten, trainingen, cursussen, vrijwilligerswerk en inburgeringtrajecten. Al deze activiteiten dragen er aan bij dat meer bewoners deelnemen aan het maatschappelijke leven in het stadsdeel. De website jekuntmeer.nl is daarvoor nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Lees verder

26 april 2010

Huiskamerproject

Effe een bakkie troost, effe een steuntje in de rug. Dat is Effe bij Moeder An, een huiskamerproject in Westerpark waar iedereen die zich eenzaam voelt vier dagen per week ‘s middags terecht kan.

Lees verder

19 april 2010

Lunchgroep `De Gezonde Hap`

Lunchgroep ‘De Gezonde Hap’ van GGZ  inGeest breidt deze maand uit van de Rivierenbuurt naar Buitenveldert, de Pijp en de Marathonbuurt.  ‘De Gezonde Hap’ blijkt in de Rivierenbuurt al ruim een jaar een leuke manier om cliënten en hun buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Door samen iets te doen, kan er een hechte club ontstaan die ook buiten de lunchgroep om met elkaar activiteiten onderneemt.

Lees verder

12 april 2010

Wat is er toch met Kobus?

David is al van heel jongs af aan een fanatiek tekenaar. Hij won er prijzen mee en exposeerde zijn tekeningen verschillende malen. Een van zijn grootste voorbeelden is Leonardo Da Vinci. ‘Ik wil het liefst illustrator worden,’ zegt hij gedecideerd tegen Jeroen Pauw tijdens de uitzending van Pauw en Witteman op 6 april j.l.

Lees verder

6 april 2010

Fashionshow Grenzeloos

Hierbij nodigen wij u uit voor de Fashionshow Grenzeloos Oost op vrijdag 9 april. Geen standaard modeshow maar een bijzondere modeshow met jongeren met en zonder verstandelijke beperking. Een samenwerkingsproject tussen Stichting Prisma, Dynamo Silver Scissors en JACO, onderdeel van het project Samen in Oost.

Lees verder

29 maart 2010

Magazine MEER.

De tweede editie van het magazine MEER. is uit!
In de week van 8-12 maart is deze verspreid over diverse zorg- en welzijnslocaties. Op locaties waar veel cliënten komen in een standaard, op andere locaties op de leestafel in de wachtruimtes.

Lees verder

24 maart 2010

Open Ateliers Oost

In het weekend van 27 en 28 maart 2010 vindt in Amsterdam de kunstmanifestatie Open Ateliers Oost plaats. Ruim honderd professionele beeldend kunstenaars laten werk zien in hun eigen ateliers en op gemeenschappelijke locaties. Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen met kunst, kunstenaars en hun ateliers. De centrale expositie zal plaatsvinden in het CBK Amsterdam (Centrum Beeldende Kunst).

Lees verder

24 maart 2010

Tentoonstelling Beeldend Gesproken

Op zondag 28 maart kan je de tentoonstelling ‘nieuwe aanwinsten’ van kunstuitleen en galerie Beeldend Gesproken bezoeken.

Lees verder

9 maart 2010

Grafisch Werkcentrum Amsterdam

De Regenboog Groep heeft bij het Grafisch Werkcentrum in Amsterdam-Oost een aantal werkplekken ingekocht voor Hi5-ers. Ter behoud van een stukje cultureel erfgoed  staat de grafische werkplaats van het Werkcentrum op een laagdrempelige manier open voor belangstellenden die kennis willen nemen van het ambachtelijke grafische vak.

Lees verder

25 februari 2010

Straatmagazine Z

Z is het Amsterdamse straatmagazine. Z is verrassend, Z is gevarieerd en goed geschreven. Z is een interessante krant over Amsterdam, boordevol gratis tips, reportages en interviews. Z is leuk om te kopen en te lezen, maar ook leuk om te verkopen.

Lees verder

23 februari 2010

Kwekerij Osdorp

Op 11 februari opende wethouder Baâdoud van stadsdeel Osdorp een nieuwe locatie van Landzijde. Kwekerij Osdorp is een sociaal stadslandbouwbedrijf waar mensen met psychische problemen, dak- en thuislozen en verslaafden onder begeleiding werkervaring kunnen opdoen.

Lees verder

15 februari 2010

Medewerkers gezocht voor speeltuinonderhoud

Op initiatief van enkele Amsterdamse organisaties voor maatschappelijke opvang en in samenwerking met Stichting De Omslag gaat op 18 februari 2010 een groepsdetacheringsproject van start via welzijnsorganisatie Dynamo. Bij zes speeltuinen in Oost en Watergraafsmeer kunnen cliënten van Arkin en De Regenboog Groep onder begeleiding werkervaring opdoen als onderhoudsmedewerker.

Lees verder

10 februari 2010

Het Dagbestedingsproject

Het Dagbestedingsproject (DBP) maakt deel uit van de Stichting Volksbond Amsterdam en is onderverdeeld in twee soorten laagdrempelige dagbesteding: een koffiehuis/inloopcentrum en een winkel in tweedehandskleding waar mensen werk- en leertrajecten kunnen volgen.

Lees verder

18 januari 2010

Ontmoet de wereld van Dak- en Thuislozen

Op donderdag 21 januari en vrijdag 5 februari 2010 organiseert de Vrijwilligersacademie Amsterdam samen met De Regenboog Groep de oriëntatiebijeenkomst over het thema `Wat doet verslaving met je als mens?`. De gratis bijeenkomsten zijn voor 55-plussers en andere belangstellenden die kennis willen maken met de wereld van dak- en thuislozen.

Lees verder

13 januari 2010

Roman Tika

Tika lijkt een gewone puber met ups en downs. Haar stemmingwisselingen worden alleen steeds heftiger. Van een depressief iemand verandert ze in een impulsief en ondernemend feestbeest. Ze heeft het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt en besluit op een dag naar Spanje te liften.

Lees verder

5 januari 2010

De Opstap

Bij De Opstap kunnen mensen met psychiatrische klachten op verwijzing de cursus kunstzinnige vorming volgen. Vakbekwame docenten geven een jaar lang op een vaste ochtend of middag in de week les in schilderen en tekenen.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support