De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Jekuntmeer in Stadsdeel West de lucht in

Amsterdam, maandag 7 juni 2010


In Stadsdeel West vond op dinsdag 8 juni de lancering plaats van jekuntmeer.nl. Portefeuillehouder Hetty Welschen van Stadsdeel West nam als eerste de site voor het stadsdeel in gebruik. Daarna werd het nieuwe uiterlijk van de website zichtbaar en kon er gezocht worden in het aanbod van inburgeringstrajecten, cursussen, vrijwilligerswerk, maatjes- en buddyprojecten en buurtactiviteiten.
West is het eerste stadsdeel in Amsterdam waar deze site de lucht in gaat met activiteiten op welzijnsgebied. Het biedt een overzicht van activiteiten zoals sport en ontspanning, creatieve cursussen, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald werk.

In de weken voorafgaand aan het `live` gaan van de website in West heeft De Omslag hard gewerkt aan het aanpassen van jekuntmeer.nl. De website was oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een beperking, op dit moment biedt de website tevens een overzicht van activiteiten (sociale kaart) voor zelfstandige bewoners en sociaal kwetsbare bewoners in Stadsdeel West. Alle organisaties voerden hun eigen activiteiten in op de website. Zo maakten de organisaties samen een actuele digitale sociale kaart.

In West kunnen gebruikers van de site nu zoeken naar een vrijwilligersorganisatie waar zij zich kunnen inzetten als tuinman, maatje of gastvrouw. Bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen geholpen worden om een inburgeringcursus te vinden en daarna door te stromen naar een buurtcentrum of vrouwenacademie. Zij kunnen samen met hun klantmanager, hulpverlener of een begeleider in de informele zorg zoeken naar een leuke tijdsbesteding of passende werkervaringplek. Bewoners met en zonder beperking kunnen elkaar ontmoeten in het dichtstbijzijnde buurthuis of een leuke activiteit in de buurt.

De komende periode zal het aantal activiteiten op de stadsdeelsite flink uitgebreid worden. De beoogde gebruikers van de website zullen via informatiebijeenkomsten en de lokale media op verschillende manier over jekuntmeer worden geïnformeerd. De website is een handige zoektool om bewoners te stimuleren om meer sociale contacten aan te gaan, meer plezier te maken, meer waardering te krijgen en actief bezig te zijn.

Meer informatie:
C: Stichting De Omslag
T: (020) 486 01 49
E: griet@deomslag.nl
W: www.jekuntmeer.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support