De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nu ook Regio Zuid-Holland Noord op jekuntmeer.nl

Amsterdam, maandag 31 mei 2010

Persbericht
Nieuw in de regio Leiden: www.jekuntmeer.nl

Leiden, 27 mei 2010. Naast Amsterdam, Utrecht en Den Haag heeft de regio Zuid-Holland Noord vanaf vandaag een eigen subsite op de website www.jekuntmeer.nl. Deze feestelijke gebeurtenis had plaats in het bedrijfsrestaurant van de GGD Hollands Midden in Leiden. Daarbij waren cliëntorganisaties, aanbieders van dagbesteding en verwijzers aanwezig.
Roos van Gelderen, wethouder voor Jeugd, Zorg en Welzijn in Leiden en Marline Brink, voorlichter en ervaringsdeskundige, werkzaam bij het GGZ-informatiepunt in Leiden knipten samen een lint door als symbolische lancering.
Jekuntmeer.nl is een website met informatie over het aanbod van projecten op het gebied van dagbesteding, re-integratie en werk-leer trajecten.

Veel mensen hebben moeite om een zinvolle daginvulling te vinden, bijvoorbeeld vanwege een ziekte of handicap.
De nieuwe subsite biedt aan deze mensen een kans om zo’n daginvulling te vinden. www.jekuntmeer.nl biedt een overzicht van het aanbod van cursussen, opleidingen, vrijetijdsbesteding en leerwerkprojecten in Zuid-Holland Noord. De subsite voor Zuid-Holland Noord is vanaf vandaag online.

Wat kunnen mensen vinden op www.jekuntmeer.nl?
Op de website staan projecten voor koken, sporten, muziek maken, klussen en vele andere activiteiten. Bezoekers kunnen zelf of via hun begeleider direct zien wat het aanbod is en op welk dagdeel. Ze kunnen vervolgens  rechtstreeks contact opnemen met diegene die de cursus of het project uitvoert. Bij de lancering zitten 73 projecten in het systeem.

Wie zijn erbij betrokken?
Een aantal partners op het gebied van dagbesteding werkt al samen in het Maatschappelijk Steunsysteem (MSS). Zij hebben andere organisaties benaderd om mee te doen. Vrijwel alle benaderde organisaties zijn enthousiast en werken mee.
Deelnemers van het MSS zijn: de gemeente Leiden, GGZ Rivierduinen, Brijder Verslavingszorg, Libertas Leiden, stichting de Binnenvest, GGZ-Informatiepunt Leiden e.o., Stichting ZON, MEE Zuid-Holland Noord, stichting Radius, Kwadraad, Vriendendienst Zuid-Holland Noord, TRACK, re-integratie Leiden en Activite.  Zeker 30 aanbieders en verwijzers in ZHN die gericht zijn op sociaal kwetsbare mensen werken mee. De GGD HM beheert www.jekuntmeer.nl.

Nu ook in Zuid-Holland Noord
Elke gemeente heeft tot taak om mensen met beperkingen maatschappelijk te ondersteunen. De gemeenten in Zuid-Holland Noord willen het, door middel van deze website, mensen in de regio eenvoudiger maken om meer zinvol bezig te zijn.
De subsidie voor dit project wordt verstrekt door de gemeente Leiden.

Bekendheid is nodig
Na de lancering zijn er presentaties bij de GGD HM. Meer informatie daarover komt binnenkort op de website van de GGD HM te staan. De presentaties zijn bedoeld om aanbieders vertrouwd te maken met het systeem van het plaatsen van projecten op de site en om bezoekers vertrouwd te maken met dat zoeken.
De presentaties worden ook bekendgemaakt in de nieuwsbrief van Jekuntmeer. Deze nieuwsbrief geeft informatie over alle nieuwe projecten op de website en al het nieuws dat erover te melden is. Wie geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief kan zich aanmelden per mail: helpdesk@regiozhn.jekuntmeer.nl.
De deelnemers hopen dat veel mensen een kijkje nemen op de nieuwe site.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support