De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Open Ateliers Oost

Amsterdam, woensdag 24 maart 2010

Kunst als bindmiddel

In het weekend van 27 en 28 maart 2010 vindt in Amsterdam de kunstmanifestatie Open Ateliers Oost plaats. Ruim honderd professionele beeldend kunstenaars laten werk zien in hun eigen ateliers en op gemeenschappelijke locaties. Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen met kunst, kunstenaars en hun ateliers. De centrale expositie zal plaatsvinden in het CBK Amsterdam (Centrum Beeldende Kunst).

De Stadsdelen Oost en Zeeburg gaan per 1 mei samen in het nieuwe Stadsdeel Oost. Met de Open Ateliers Oost nemen de kunstenaars hierin het voortouw. De route zal plaatsvinden in vijf wijken van het nieuwe stadsdeel: Indische Buurt, Dapperbuurt, Oosterpark-, Transvaal- en Weesperzijdebuurt. Deze uiteenlopende wijken worden door deze atelierroute met elkaar verbonden.

Tijdens de kunstroute is werk te zien uit alle beeldende kunstdisciplines zoals schilderen, tekenen, fotografie, keramiek, beeldhouwen, installaties en audiovisueel. Het is een unieke mogelijkheid om verschillende soorten kunstexpressies te ervaren en veel kunstwerken zijn te koop. Wat deze route zo bijzonder maakt zijn de zogenaamde `hotspots`: plekken in gebouwen waar je normaal gesproken niet snel komt. Hier zullen, naast beeldende kunst, livemuziek, performances en workshops plaatsvinden.

De centrale expositie is in het CBK Amsterdam gevestigd, de voormalige tramremise naast het nieuwe stadsdeelhuis Oost. In dit monumentale gebouw zullen alle deelnemende kunstenaars zich met één werk presenteren. Hier zal ook een gratis plattegrond en catalogus beschikbaar zijn, waarop alle ateliers en hotspots te vinden zijn.

Open Ateliers Oost heeft samenwerking gezocht met een groot aantal culturele instellingen. Aan de manifestatie doen o.a. mee: Stayokay Amsterdam Zeeburg, MK24, Kauwgomballenfabriek, Stormgalerie en het Volkskrantgebouw.

Open Ateliers Oost wordt gehouden op 27 en 28 maart van 12:00 uur tot 18:00 uur. De centrale expositie is in het CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam. Deze centrale expositie is ook open op vrijdag 26 maart vanaf 12.00 uur.

Voor meer informatie zie: www.openateliersoost.nl.
De toegang is gratis!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support