De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Neem het heft in eigen handen!

Amsterdam, donderdag 19 augustus 2010

Problemen thuis, op je werk of in je wijk. Alcohol – en drugsgebruik. Te maken gehad met een wandaad. Schooluitval. Er is van alles wat je leven flink op z’n kop kan zetten.
Iedereen die om de een of andere reden op zoek is naar hulp, komt in aanmerking voor een Eigen Kracht Conferentie.

Mensen zijn er voor elkaar. Mensen steunen elkaar. En mensen vinden oplossingen voor elkaar. Dat is waar de Eigen Kracht Centrale in een notendop voor staat. Eigen Kracht pleit ervoor dat mensen eerst beroep doen op hun eigen kracht, voordat buitenstaanders beslissingen gaan nemen over iemands leven.

Eigen Kracht bestaat uit verschillende onderdelen: De Eigen Kracht Conferentie voor mensen en hun families; de Herstel variant voor daders en slachtoffers; de Leer variant voor op school; en de Alle Hens variant voor groepen.

Een Eigen Kracht Conferentie biedt mensen de kans om zelf, samen met familie, vrienden en bekenden, een plan op te stellen voor een oplossing of voor hulp. Gemaakte plannen zijn leidend voor hulpverlening.

De Herstel variant: Tijdens een Conferentie Herstel komen slachtoffers en daders van een wandaad of overtreding samen met hun familie en vrienden. Zij bespreken met elkaar wat de gevolgen zijn van wat er is gebeurd en maken een plan voor herstel.

In de Leer variant is er aandacht voor een vraag van een leerling. Deze wordt samen met betrokken mensen besproken, zoals ouders/verzorgers, klasgenoten en vertegenwoordigers van een school. Met de antwoorden die dan worden aangereikt wordt er een leerplan voor in- en buiten school gemaakt.

Een Conferentie Alle Hens is gericht op het maken van plannen voor mensen die veel met elkaar te maken hebben, zoals in een buurt of binnen een organisatie. Dat kan gaan om bijvoorbeeld plannen om overlast tegen te gaan of om het gevoel van veiligheid te vergroten.

Eigen Kracht werkt aan een maatschappij waarin mensen centraal staan. Waarin mensen een stem hebben. Waarin mensen meedoen.

Wil je meer informatie over Eigen Kracht? Bel dan 06 55 32 4813 of mail naar info@eigenkracht.nl

A: Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
W: www.eigen-kracht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support