De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Wat is er toch met Kobus?

Amsterdam, maandag 12 april 2010

De elfjarige David Barth maakt boek over autisme

David is al van heel jongs af aan een fanatiek tekenaar. Hij won er prijzen mee en exposeerde zijn tekeningen verschillende malen. Een van zijn grootste voorbeelden is Leonardo Da Vinci. ‘Ik wil het liefst illustrator worden,’ zegt hij gedecideerd tegen Jeroen Pauw tijdens de uitzending van Pauw en Witteman op 6 april j.l.

Zijn tekentalent gebruikt hij in het onlangs verschenen ‘Wat is er toch met Kobus?’ om uit te leggen wat het voor hem betekent om autisme te hebben. Zijn moeder schreef de teksten voor het boek. Er staan ook nuttige informatie en praktische tips in. ‘Het boek is voor mensen van acht tot tachtig jaar,’ zegt de moeder van David tegen Pauw tijdens de televisieopname.

Het eerste exemplaar van ‘Wat is er toch met Kobus?’ heeft David aan Hugo Borst aangeboden. Voetbalcriticus, schrijver en televisiepersoonlijkheid Borst heeft zelf een zoon met autisme.

De VN hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. Het AutismeFonds en de Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseerden van 2 t/m 10 april de Autismeweek: in heel Nederland werden activiteiten georganiseerd om aandacht voor autisme te vragen.

‘Wat is er toch met Kobus?’
Getekend door David Barth en geschreven door Inge Barth-Wagemaker. Uitgeverij: FortMedia. Prijs: €17,50

Wil je het interview met David en zijn moeder bij Pauw en Witteman zien? Ga dan naar pauwenwitteman.vara.nl, uitzending 6 april ‘David maakte prentenboek over autisme’.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support