De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ronald McDonald Centre

Amsterdam, donderdag 3 juni 2010

Sport- en spelcentrum in gebruik genomen

Het nieuwe Ronald McDonald Centre in Amsterdam Noord is het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen, jong volwassenen en andere doelgroepen met een handicap of chronische aandoening. Alles in het sportcentrum is ontworpen voor en gericht op mensen met een beperking. Het sportcentrum werd half mei in gebruik genomen en in oktober volgt de officiële opening.

Voor de inschakeling van stagiaires zocht het Centre contact met het ROC van Amsterdam dat vervolgens in het sportcentrum een leerwerkbedrijf  met verschillende opleidingen heeft opgezet, waaronder Facility Service College. Daarin is ook een opleiding tot facilitair medewerker voor moeilijk lerenden opgenomen. Ongeveer 25 Wajongeren krijgen de kans op een startkwalificatie binnen de facilitaire dienstverlening. De jongeren kunnen in het sportcentrum werkervaring opdoen bij diverse afdelingen zoals de catering, groenvoorziening, technisch onderhoud, administratie en wasserij.
Na het behalen van een erkend diploma kunnen zij doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

In dit unieke samenwerkingsproject levert het Ronald McDonald Centre een stageplek, jobcoachingsorganisatie De Werkmeester zorgt voor de persoonlijke begeleiding van de jongeren, het ROCvA verzorgt de opleiding en ISS Facility Services brengt de jongeren vaardigheden bij.

Informatie:
De nieuwe opleiding start in september 2010, kijk voor meer informatie en aanmeldingen op www.werkmeester.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support