De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Huiskamerproject

Amsterdam, maandag 26 april 2010

Effe bij Moeder An

Effe een bakkie troost, effe een steuntje in de rug. Dat is Effe bij Moeder An, een huiskamerproject in Westerpark waar iedereen die zich eenzaam voelt vier dagen per week ‘s middags terecht kan.

Twee keer in de week, op dinsdag- en vrijdagmiddag, koken en eten de bezoekers met elkaar. De voorbereidingen starten om 14.00 uur. Iedereen helpt mee, de één met koken en de ander met tafeldekken of afwassen. Er is plaats voor ruim 15 personen. Degenen die voor vier euro mee willen eten, moeten zich wel van tevoren even aanmelden.
Verder verzorgt Effe bij Moeder An jaarlijks een vakantieweek en een vaartocht, een Sinterklaasviering, een Kerstdiner van vijf gangen en een gezellig Oud en Nieuw. Betrokken vrijwilligers ontvangen alle bezoekers met een warm onthaal en een luisterend oor.

Initiatief
Stichting Effe bij Moeder An is het initiatief van Elma de Wolf, een Amsterdamse ziekenverzorgster, die na de dood van haar moeder in een depressie raakte en in de WAO belandde. Ze zag vanuit haar eigen ervaring dat er in het reguliere hulpverleningscircuit een gebrek was aan opvang voor mensen die gewoon even hun ‘verhaal’ kwijt wilden. Dit leidde tot de start van het huiskamerproject Effe bij Moeder An.

Meer informatie:
Stichting Effe bij Moeder An
Knollendamstraat 9A
1013 TL Amsterdam
(020) 686 62 17
effebijmoederan@gmail.com
www.effebijmoederan.nl

Dinsdag en vrijdag: 14.00 tot 19.30 uur
Woensdag en donderdag: 14.00 tot 17.00 uur
Elke laatste zaterdag van de maand: 14.00 tot 17.00 uur

Foto gemaakt door Antonietta Kies

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support