De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Digitale participatiekaart Nieuw-West officieel in de lucht

Amsterdam, donderdag 9 december 2010

Afgelopen donderdag lanceerde wethouder Welzijn en Zorg, Jesse Bos, samen met toekomstige gebruikers en de belangrijkste samenwerkingspartners Dienst Werk en Inkomen, Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Stichting de Omslag, om 13.30 uur een digitaal overzicht met participatieaanbod uit Nieuw-West. Via de website van het stadsdeel www.nieuwwest.amsterdam.nl/meedoen kan iedereen activiteiten vinden, zoals sport en ontspanning, creatieve cursussen in de buurt, lessen Nederlandse taal en Inburgering, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald en vrijwillig werk.

De lancering van het digitale overzicht vond plaats tijdens de stedelijke Participatiemarkt, die Stichting de Omslag dit jaar voor de 5e maal in Amsterdam organiseerde en meer dan 1400 bezoekers trok. De lancering met het thema “Meedoen, wat doe jij morgen?” werd uitgevoerd door de organisaties, die samen de digitale participatiekaart hebben mogelijk gemaakt

Het digitale overzicht was een grote wens van het Participatiecentrum in Nieuw-West. Het centrum zocht naar een mogelijkheid om sneller mensen te kunnen adviseren over hun mogelijkheden, zoals inburgeraars die hun cursus succesvol hadden afgerond en zochten naar vervolgopleidingen en werk. Inwoners gaven al langer aan dat ze door de bomen het bos niet meer zagen. De digitale participatiekaart is daar een goed antwoord op.

In totaal zijn er meer dan 750 activiteiten te vinden in de digitale participatiekaart. Het overzicht bevat 430 vacatures voor vrijwilligerswerk, 133 maatschappelijke en sociale activeringsplekken en 223 activiteiten van grote en kleine stadsdeelorganisaties. Inwoners van Nieuw-West kunnen informatie vinden over activiteiten, zoals sport en ontspanning, fietslessen, creatieve cursussen in de buurt, lessen Nederlandse taal, conversatie- en computerlessen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en trajecten naar betaald en vrijwillig werk. De digitale participatiekaart is gefinancierd door Koers Nieuw West en de Wijkaanpak.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support