De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Opening De Bouwloods

Amsterdam, dinsdag 7 december 2010

Feestelijke opening DE LOODS Bijlmerpark

Op 25 november heeft Marcel La Rose, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost, DE LOODS in het Bijlmerpark officieel in gebruik gesteld. De openingshandeling bestond uit het ontsteken van fakkels waarmee het gezelschap in het donker een bijzondere ronde door het park maakte naar het Bijlmer Parktheater.

In opdracht van het stadsdeel ontwikkelde Stichting Bijlmerpark Ons Park een sociaal en cultureel activiteitenplan voor het nieuwe Bijlmerpark. Als onderdeel van het plan is DE LOODS gerealiseerd. Daarin organiseert Wesseling Sociaal Ondernemen onder de naam Bouwloods Bijlmerpark diverse projecten gericht op werkgelegenheid voor sociaal kwetsbare groepen. Daarnaast is DE LOODS een belangrijke ontmoetingsplaats in het Bijlmerpark en biedt het een podium voor initiatieven van verschillende culturele organisaties. DE LOODS werkt voor de invulling van het culturele programma onder meer samen met de Straat van Sculpturen en het Bijlmer Parktheater.

Sprekers
Marcel La Rose benadrukte de mogelijkheid om met het vernieuwde park extra waarde toe te voegen aan de kansen voor participatie en werk voor mensen uit Zuidoost en ook de kans op versterking van de culturele activiteiten.
Harry Wesseling, directeur Wesseling Sociaal Ondernemen, die namens de Stichting Bouwloods Bijlmerpark de directie voert, ging in op de formule. “Door De Bouwloods als een volwaardige onderneming in de markt te positioneren met inzet van medewerkers vanuit de kwetsbare doelgroepen, wordt de kans op een reguliere baan versterkt. En door samen te werken met Ballast Nedam, hoofdaannemer van het park, kunnen bewoners uit Zuidoost op basis van social return een actieve rol vervullen bij het onderhoud in en rond het park.”

Verwijzersbank’
Nog voor de officiële opening namen een vertegenwoordiger van DWI, van De Omslag en een deelnemer van het eerste uur de ‘verwijzersbank` in gebruik. Deze bank is één van de eerste producten gemaakt van hout uit de gekapte bomen van het oude park. De deelnemer maakte duidelijk wat het werken in De Bouwloods hem heeft gebracht. Hoe het helpt om zijn leven weer op orde te brengen. Hij hoopt op veel nieuwe collega´s. Om het culturele aspect te benadrukken werd daarna in DE LOODS een preview opgevoerd van het optreden later die avond van theaterdansgroep Deja Vu.

Meer informatie:
http//:amsterdam.jekuntmeer.nl/zoeken/show/8122

DE LOODS wordt mede mogelijk gemaakt door: stadsdeel Zuidoost, Wesseling Sociaal Ondernemen, Stichting Bouwloods Bijlmerpark, Straat van Sculpturen, Bijlmer Parktheater, Ballast Nedam, Ontwerpers A’dam.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support