De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ontmoet de wereld van Dak- en Thuislozen

Amsterdam, maandag 18 januari 2010

Oriëntatie op vrijwilligerswerk voor 55-plussers

Op donderdag 21 januari en vrijdag 5 februari 2010 organiseert de Vrijwilligersacademie Amsterdam samen met De Regenboog Groep de oriëntatiebijeenkomst over het thema `Wat doet verslaving met je als mens?`. De gratis bijeenkomsten zijn voor 55-plussers en andere belangstellenden die kennis willen maken met de wereld van dak- en thuislozen.

Tijdens de bijeenkomst vertellen een vrijwilliger en een ervaringsdeskundige hun verhaal uit eerste hand en een indringende videoreportage illustreert de wereld van deze kleurrijke groep mensen. Willem bezocht afgelopen november de oriëntatiebijeenkomst. "Ik wist al dat ik wel iets zou willen gaan doen met dak- en thuislozen. Toen ik de advertentie las, heb ik me meteen opgegeven voor de bijeenkomst. Het was een heldere presentatie die mijn kennis en inzicht over het leven van daklozen zeker heeft vergroot."

Goed gevoel

Frans zet zich al jaren in als vrijwilliger voor iemand zonder thuis. "Daklozen en verslaafden zijn één van de kwetsbaarste doelgroepen in onze maatschappij. Die kwetsbaarheid is mijn motivatie om mijn maatje wekelijks een prettige middag te bezorgen. De waardering die ik daar voor terugkrijg, geeft me een goed gevoel."

De Regenboog Groep is op zoek naar meer oudere vrijwilligers zoals Frans. Naar mensen die hun kennis en levenservaring een paar uur per week willen delen met een dakloze of verslaafde die eveneens veel heeft meegemaakt. Naar ondernemende, actieve senioren die in contact willen komen met een `andere` wereld dichtbij huis.

Op locatie

De oriëntatiebijeenkomst kan ook op aanvraag op locatie worden verzorgd. Bijvoorbeeld incompany bij bedrijven en organisaties voor de eigen medewerkers of leden.

Meer informatie hierover is te vinden op www.deregenboog.org. Informatie over de bijeenkomsten staat op www.vrijwilligersacademie.net onder het kopje oriëntatie.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support