De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

13 december 2023

ouderwets gezellige dansmiddag

Heb je niets met kerst of de feestdagen? Maar hou je wel van dansen en een gezellige middag? Bezoek dan eens een van de dansmiddagen van Het Danspaleis. Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement voor ouwelui en iedereen die van gezelligheid en swingen houdt. 

Lees verder

11 december 2023

het keukencollectief

Het Keukencollectief wil (culturele) uitwisseling stimuleren van recepten, tradities en persoonlijke verhalen over, of door middel van, eten. Buurtkoks brengen hun eigen recepten mee om samen te maken. Ben jij niet zo’n keukenheld maar hou je wel van lekker eten? Je mag ook gewoon aanschuiven bij het diner! 

Lees verder

6 december 2023

kerstmarkt Indische buurt

Kom in de feeststemming op de jaarlijkse kerstmarkt in de Flevopoort! Op zondag 17 december ben je van harte welkom in het Flevohuis en de Flevopoort. Ontdek gezellige kraampjes, warme glühwein, betoverende muziek en meer!

Lees verder

1 december 2023

maak je eigen kerstkrans

Kerst komt steeds dichterbij. Dat betekent dat het weer tijd is om je huis extra gezellig te maken. Wat is er leuker dan samen in een groep gratis je eigen kerstkrans zelf te knutselen? 

Lees verder

26 september 2023

help om Jekuntmeer.nl te verbeteren

Gebruik je Jekuntmeer.nl voor het zoeken naar activiteiten voor jezelf, als professional voor iemand anders of sta je als aanbieder op Jekuntmeer.nl? Wil jij ons helpen om de site te verbeteren? Doe dan mee aan het tevredenheidsonderzoek en maak kans op een mooie prijs!

Lees verder

25 september 2023

buurtkamer Zeeburgereiland

Speciaal tijdens de Week tegen Eenzaamheid kun je gezellig samen een versbereide maaltijd eten in buurtkamer Zeeburgereiland. Dé plek in de buurt voor en door bewoners aan de rand van de nieuwe stadswijk Zeeburgereiland. Schuif aan en ontmoet tegelijkertijd (nieuwe) buurtbewoners. Maar er is veel meer te doen! 

Lees verder

20 september 2023

actief in de wijk

Woon je in stadsdeel Zuid en wil je (weer) actief worden in jouw buurt? Nieuwe mensen leren kennen, misschien samen met buurtgenoten koken en eten? Of ben je op zoek naar een interessante cursus of wil je jouw lichamelijke conditie verbeteren? Ideeën genoeg, maar die eerste stap zetten valt soms niet mee. Met `Actief in de wijk` krijg je hier coaching voor van een specialist.

Lees verder

11 september 2023

ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie

Voor mensen met dementie en de mantelzorgers zijn er van Mantelzorg & Dementie verschillende ontmoetingscentra. Iedere locatie heeft een eigen ondersteuningsprogramma. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt ontdekken bij welke activiteiten jij (weer) tot je recht kan komen, met plezier mee kunt doen en met nieuwe ervaringen thuiskomt, dan ben je hier aan het juiste adres! 

Lees verder

7 september 2023

Beweegdag 55 plus & fittest

Regelmatige lichaamsbeweging biedt vele voordelen, zowel fysiek als mentaal. En: het is nooit te laat om te beginnen!
Wil jij ontdekken hoe fit je bent en welke beweegmogelijkheden allemaal worden aangeboden bij jou in de buurt? Kom dan naar de Sport- en Beweegdag voor 55-plussers!

Lees verder

19 juni 2023

coachingssessies voor mantelzorgers van mensen met afasie

Heeft jouw partner, vader, moeder, kind, broer of zus hersenletsel en afasie? Ben jij die communicatieheld die alles oplost? Dan is het tijd voor een goed gesprek met je medehelden, die net als jij hun geweldige best doen maar er soms ook even helemaal doorheen zitten. 

Lees verder

7 juni 2023

de groene kans

Bij Huis van de Wijk Het Anker in Nieuw-West kun je iedere donderdagmiddag groente, fruit en brood ophalen dat door de supermarkt niet meer mag worden verkocht. Maar je vindt er ook een bakkie en een goed gesprek. Zo gaat De Groene Kans voedselverspilling tegen én ontstaat een veilige plek voor mensen met de wind tegen. 

Lees verder

31 mei 2023

opleidingen en ondersteuning voor volwassenen vanaf 27 jaar

Wil jij jezelf ontwikkelen en jouw kans op werk vergroten? Wil je een mbo-opleiding volgen, maar heb je weinig geld? Het E-CO biedt opleidingen aan die volledig worden vergoed! Kom naar de allerlaatste informatiebijeenkomsten voor het begin van het nieuwe schooljaar.

Lees verder

10 mei 2023

Feestelijke opening De Windroos op 25 mei

Begin dit jaar is De Windroos verhuisd naar een prachtig, modern pand in de Zekeringstraat in Amsterdam. Op 25 mei a.s. is de feestelijke opening voor iedereen die geïnteresseerd is! 

Lees verder

3 mei 2023

bij jou in de buurt

Zin in een gezellig praatje of meedoen aan een activiteit bij jou in de buurt? Dat kan! HVO-Querido heeft meerdere locaties verdeeld over de stad waar je zonder afspraak kunt binnen lopen. Voor een kopje koffie, een praatje, creatief bezig zijn of een computercursus. Er is van alles mogelijk! 

Lees verder

19 april 2023

aanschuifdiners

Ontmoet andere ouders tijdens de super leuke en lekkere buurtdiners van Single Supermom. Meedoen levert altijd iets op; informatie, inspiratie, effectiever denken. Je maakt gelijk nieuwe contacten en natuurlijk is er veel gezelligheid. Schuif je ook aan?

Lees verder

15 maart 2023

fietsen leren repareren

Wil je nog graag wat bijleren? En vind je het leuk om fietsen te onderhouden en te repareren? Dan is het leerwerktraject fietstechniek misschien wat voor jou! 

Lees verder

1 maart 2023

speedcoaching

Loop jij vast in je werk of privé? Wil je voor jezelf beginnen, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Hoe kom je erachter wat je echt wilt in het leven? Loop dan eens binnen bij Rijn 58 voor een carrière speedcoaching.

Lees verder

15 februari 2023

Nederlands leren

De Nederlandse taal behoort tot 1 van de moeilijkste van de wereld. Gelukkig worden er heel veel curssussen en opleidingen aangeboden zodat jij straks ook in het Nederlands kunt deelnemen aan de maatschappij. Civic biedt verschillende taalcursssen aan voor beginners tot gevorderden.

Lees verder

1 februari 2023

digitale vaardigheden

Jong, oud, met of zonder papieren, met of zonder werk, met of zonder vrienden: digitale vragen hebben we allemaal. Maar ergens naar toe kunnen gaan bij vragen is niet altijd vanzelfsprekend. Cybersoek is dé plek in Amsterdam waar je gratis en onder begeleiding van professionals werkt aan je digitale vaardigheden.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support