De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

23 december 2009

Ik ben Alles: ambassadeur van Amsterdamse dak- en thuislozen

‘Hallo. Goedendag. Ik ben alles. Ik ben Amsterdammer nummer één. Ik ben moslim nummer één. Ik ben christen nummer één. Ik ben jood nummer één.’ Aldus Ik ben Alles gezeten op een grote rode letter ‘I’ op de startpagina van zijn website.

Lees verder

20 december 2009

Altijd Onderwegprijs

Op donderdag 3 december reikte Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) in aanwezigheid van Prinses Máxima voor de 5e maal de Altijd Onderwegprijs uit. De winnaar, In2yourplace.kom uit Maastricht, ontving een wisselbeker en een geldbedrag van € 10.000.

Lees verder

4 december 2009

Nieuwe website!

Op 26 november j.l. werd op de Amsterdamse Participatiemarkt Jekuntmeer.nl gelanceerd. Jekuntmeer.nl vervangt het voormalige Dagactiviteiten.nl.

Lees verder

3 december 2009

Expositie kunst en dementie

Mantelzorgers en hun dementerende partners hebben onlangs onder leiding van kunstenaar Willem Bakkum schilderijen gemaakt. De doeken hangen de hele maand december in de etalage van de Ferdinand Bolstraat 14 in Amsterdam.

Bel voor meer informatie Buurthuis Quellijn, (020) 662 06 67.

In buurthuis Quellijn zijn al ruim vijftien jaar dagactiviteiten voor licht dementerende mensen. Daarnaast wordt ook praktische en emotionele steun geboden aan mantelzorgers en familie.

Lees verder

2 december 2009

Scholingstraject Zorghulp

Gebrek aan hulpverleners in de zorg en mensen genoeg die graag in die sector willen werken maar die niet over de juiste papieren beschikken:
Wintersconsulting & Dynamica Advies bieden samen met scholingsinstituut SINL en werkgevers een verkort traject waar deelnemers de juiste kwalificaties kunnen halen om als `zorghulp` aan de slag te gaan.

Lees verder

2 december 2009

Opleiding Facilitair Medewerker voor Moeilijk Lerenden

Het ROC van Amsterdam start in februari 2010 de opleiding Facilitair Medewerker voor Moeilijk Lerenden. Jobcoachingsorganisatie De Werkmeester begeleidt de jongeren gedurende deze praktijkgerichte opleiding.

Lees verder

19 november 2009

Viscentrum voor Gehandicapten

De Stichting Viscentra Gehandicapten maakt het mogelijk voor gehandicapten en ouderen veilig en beschermd te vissen op het modelviscentrum bij het Fort Abcoude.

Lees verder

17 november 2009

Jan Arendshuis in Amsterdam

Jan Arends GGZ zoekt mensen die zich als ervaringsdeskundigen in willen zetten voor het Jan Arendshuis. Eerst via de initiatiefgroep en later, als het Jan Arendshuis er eenmaal is, in andere functies.

Lees verder

17 november 2009

Het Odensehuis

Mensen met dementie zijn de hele dag welkom in het inloopcentrum, alleen of samen met een partner, familie of vrienden. Je kan er onder andere de krant lezen in de koffiecorner, informatie opzoeken in de bibliotheek, gezamenlijk de lunch bereiden en een lezing organiseren of bijwonen. Daarnaast kun je je inzetten voor andere mensen met dementie door hen op weg te helpen met je kennis en ervaringen.

Lees verder

13 november 2009

Slotpresentatie popworkshops

Feestelijke slotpresentatie op 22 november van popworkshops die werden gevolgd door deelnemers met een psychiatrische achtergrond bij muzikanten van de band Electric Space Cowboys.

Locatie: het Ei-complex, Wenckebachweg 115

Tijdstip: van 15:00 uur tot 19:00 uur (zaal open om 14:30 uur)

Voor meer info: www.ei-complex.nl

Lees verder

13 november 2009

RESERVEER NU voor voorstelling Lebelle

Negen acteurs met een verstandelijke handicap geven een voorstelling over jonge helden met veel angst voor het onbekende en tegelijkertijd een grote honger naar avontuur.

Lees verder

3 november 2009

Werkleerschool Amsterdam van start

Werkleerschool Amsterdam van start

Op 29 oktober is speciaal voor mensen met een psychiatrische achtergrond de eenjarige opleiding assistent in de horeca en detailhandel niveau 1 van start gegaan. Naast 28 wekelijkse lesdagen lopen de studenten een aantal uren per week stage. Theorie en praktijk wisselen elkaar af in deze studie die na een succesvolle afronding recht geeft op een erkend MBO diploma.

Lees verder

27 oktober 2009

Het Psychiatrie Café

Vanaf 5 november 2009 is iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie voortaan van harte welkom op de eerste donderdag van de maand in Buurthuis Ons Huis aan de Papaverhoek 1 voor het Psychiatrie Café.

Lees verder

21 oktober 2009

Straatvegers Kiezen Kunst

Op donderdag 22 oktober 2009, 17.00 uur, in de Bellamy-etalages aan het Bellamyplein in Amsterdam. De opening wordt verricht door Bouwe Olij, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Oud-West. Om 17.00 uur start een wandeling langs de Bellamy-etalages, vertrek vanaf het stadsdeelkantoor Oud-West, Kwakersstraat 3, Amsterdam.

Lees verder

19 oktober 2009

Winnaars Amsterdamse Pluim bekend!

Drie Amsterdamse sportorganisaties hebben donderdag 15 oktober uit handen van burgemeester Cohen de eerste Amsterdamse Pluim ontvangen. Met deze prijs worden sportorganisaties
gestimuleerd toegankelijk te zijn voor Amsterdammers met een beperking en chronische
ziekte. De winnaars zijn Tijgertje (categorie geïntegreerde sporten), Stichting Viscentra
(categorie gehandicaptensport) en Palestra Fitness Centre (categorie commercieel en
fysiotherapie). KNHS Concordia ontving een aanmoedigingsprijs.

Lees verder

6 oktober 2009

Amsterdamse Participatiemarkt en Conferentie


De Amsterdamse Participatiemarkt

Op donderdag 26 november 2009 organiseert Stichting De Omslag voor de vierde keer de Amsterdamse Participatiemarkt. De Participatiemarkt heeft zich ontwikkeld tot een begrip in Amsterdam en na drie jaar groeien is het nu tijd voor een nieuwe locatie: De Meervaart in Amsterdam. Net als voorgaande jaren is de toegang tot de markt gratis. Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom. Om 10.30 uur wordt de markt officieel geopend door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. Zowel cliënten als verwijzers kunnen zich tijdens de Participatiemarkt oriënteren op een zeer gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten, cursussen, opleidingen en werkzaamheden voor mensen met een beperking.

Lees verder

29 september 2009

Verkorte opleiding `Medewerker Maatschappelijke Zorg`

In samenwerking met Scholingsinstituut Nederland, ROC Ter AA en Amsterdamse werkgevers hebben Winters Consulting en Dynamica Advies het scholingstraject ‘Medewerker Maatschappelijke Zorg’ ontwikkeld. Een interessant initiatief dat is bedoeld voor mensen met een uitkering, herintreders en schoolverlaters die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

Lees verder

15 september 2009

Kwartiermakersdag Amsterdam Noord

Op woensdag 30 september vindt voor de zesde keer de kwartiermakersdag Amsterdam Noord plaats. Deze dag, georganiseerd door Mentrum, Kansweb, de Amsterdamse Vriendendiensten en Cordaan, maakt de ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder psychische kwetsbaarheid mogelijk. De kwartiermakersdag wil een brug slaan tussen psychiatrie en samenleving. Op deze dag worden talenten zichtbaar, ontdekt of verder ontplooid.

Lees verder

8 september 2009

Opening lunchcafé Freud

Op donderdag 3 september opende burgemeester Job Cohen aan de Spaarndammerstraat 17 het nieuwe lunchcafé van restaurant Freud. Dat gebeurde nadat de burgemeester zelf zijn favoriete broodje had bereid: een broodje belegen Beemster met rucola en bietensla dat een vaste plek op de menukaart van lunchcafé Freud krijgt.

Lees verder

3 september 2009

Zwervende Spitsen, nu in de winkel!

Mariëlle van Bussel (1971) is freelance journalist, met een bijzondere belangstelling voor sport en de zelfkant van de maatschappij. Vanaf morgen, 4 september, ligt haar nieuwe boek "Zwervende Spitsen" in de winkel. 

Lees verder

24 augustus 2009

Welkom in het Open Huis!

Vind je het leuk om met andere mensen uit jouw buurt te eten? Ben je op zoek naar gezelligheid, een plek om anderen te ontmoeten en lekker, goedkoop en gezond te eten, dan kun je terecht in het OPEN HUIS van Buurtcentrum de Witte Boei en de Amsterdamse Vriendendiensten.

Lees verder

19 augustus 2009

Werken in de informele zorg

Vanaf 1 augustus 2009 kunnen DWI klanten die aan een MAP traject (milde variant, 2 dagdelen) deelnemen aan de slag bij de afdeling informele zorg van De Regenboog Groep. Onder de informele zorg vallen de Amsterdamse Vriendendiensten, VONK en de buddyzorg. Daarnaast zijn er enkele plekken bij de kookgroepen van de Open Huizen in verschillende buurthuizen in de stad.

Lees verder

13 augustus 2009

Dutch Homeless Cup 2009

ROTTERDAM WEER DE STERKSTE

Op zaterdag 8 augustus heeft het team van Rotterdam zich tijdens de finale van de Dutch Homeless Cup evenals vorig jaar de sterkste getoond. Het winnende team van deze Nederlandse voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen heeft zich hiermee geplaatst voor de WK in Milaan van 6 tot en met 13 september 2009.

Lees verder

3 augustus 2009

Werken bij een uitgeverij

Met trots presenteerde uitgeverij Tobi Vroegh op 1 juli hun eerste prentenboek. In ‘Kwijtoppootjes’ vertelt schrijfster Kristien van der Kuil een bijzonder verhaal over een meisje dat met veel fantasie prima weet om te gaan met de opruimwoede van haar moeder.

Lees verder

27 juli 2009

Finale Dutch Homeless Cup

Op zaterdag 8 augustus wordt op de Dam in Amsterdam de finale van de Dutch Homeless Cup gespeeld. De acht hoogst geëindigde teams van dit Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen strijden dan vanaf 10.00 uur om een plaats bij de Homeless World Cup in Milaan op 6 september.

Lees verder

21 juli 2009

Lunchroom Freud zoekt medewerkers!

Op 7 juli opende restaurant Freud aan de Spaarndammerstraat nummer 17 een dagzaak met terras waar gasten terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch en tapas. Evenals het restaurant wordt de dagzaak helemaal gerund door mensen met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder

13 juli 2009

Vooraankondiging Amsterdamse Participatiemarkt

Amsterdamse Participatiemarkt & Conferentie

Op 26 november bent u van harte welkom bij de Amsterdamse Participatiemarkt. Alle belangstellenden kunnen zich oriënteren op een zeer gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten, cursussen, opleidingen en werkzaamheden voor mensen met een beperking.

 

Lees verder

8 juli 2009

Buurtmaatjes

De Amsterdamse Vriendendiensten is onlangs van start gegaan met het project Buurtmaatjes. Daarbij ondernemen buurtbewoners met elkaar in groepsverband diverse activiteiten zoals het bezoeken van een film, concert, museum of park. De maatjes wonen bij elkaar in de buurt en spreken regelmatig samen af. Het buurtmaatjesproject is er voor iedereen.

Lees verder

6 juli 2009

Baan voor jonge gehandicapten

Tekst: het Parool Foto: ANP

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis neemt de komende twee jaar honderd jongeren met een handicap aan. Zij zullen helpen in de keuken, schoonmaken en patiënten gezelschap houden.

Lees verder

30 juni 2009

Het verbond tegen de liefde - De Rommel Hemel

Het verbond tegen de liefde - De Rommel Hemel   
Poëtische voorstelling in een Amsterdamse kringloopwinkel
 
Op 3 juli 2009 gaat op het Over het IJ Festival in Amsterdam de voorstelling De Rommel Hemel van Het verbond tegen de liefde in première. In kringloopwinkel De Lokatie in  Amsterdam Noord regisseert Bertus Hana drie acteurs en medewerkers uit de winkel in een poëtische voorstelling over de verhalen achter het arsenaal van snuisterijen. De Rommel Hemel speelt na de première acht keer op het festival.

Lees verder

29 juni 2009

Uitgeverij Tobi Vroegh presenteert: Kwijtoppootjes

UITNODIGING

Uitgeverij Tobi Vroegh presenteert:

prentenboek ‘Kwijtoppootjes’ van Kristien van der Kuil
 
Wanneer: woensdag 1 juli
Hoe laat: van 12:30 tot 14:30 uur
Waar: Openbare Bibliotheek Amsterdam Kinkerbuurt, Nicolaas Beetsstraat 86.

Lees verder

23 juni 2009

DHC - Neude Utrecht op 27 juni

Op zaterdag 27 juni wordt aan het Neude in Utrecht vanaf 10.00 uur alweer de laatste competitieronde van de Dutch Homeless Cup gespeeld. De acht hoogst geëindigde teams van dit Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen strijden op 8 augustus op de Dam in Amsterdam voor een plaats bij de Homeless World Cup in Milaan.

Lees verder

15 juni 2009

Daklozencamping geeft mensen rust

Tekst: het Parool Foto: Peter Elenbaas

Er moet in Amsterdam een camping komen voor daklozen die opvanghuizen mijden en overlast veroorzaken op straat. Het gaat om een `buitenwoonplek` voor mannen en vrouwen die niet in een opvang willen en rondzwerven door de stad, meldt initiatiefnemer Mariska Putters van het Straatpastoraat, onderdeel van de Protestantse Diaconie Amsterdam.

Lees verder

1 juni 2009

Beeldend Gesproken - Uitnodiging

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening van de tentoonstelling`Fernando Garcia Diaz | Pigments in place` op zondag 7 juni 2009 van 15.00 tot 17.00 uur in de galerie van kunstuitleen Beeldend Gesproken.

Lees verder

25 mei 2009

Traject Opleiding Ervarings Deskundigheid

Van september tot en met december 2009 organiseren het IGBP en Conquest bij de Hogeschool van Amsterdam weer een basiscursus in het kader van het Traject Opleiding Ervarings Deskundigheid (TOED). De cursus is bedoeld voor (ex) cliënten van de geestelijke gezondheidszorg die zich op professionele wijze willen inzetten voor hun medemens binnen de GGz.

Lees verder

18 mei 2009

Keurmerk `Amsterdamse Pluim`

Tien Amsterdamse sportorganisaties zijn genomineerd voor de `Amsterdamse Pluim`, het nieuwe keurmerk voor aangepast sporten. De ‘Amsterdamse Pluim’ is een prijs voor die sportorganisatie die zich speciaal onderscheidt op het gebied van sporten voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Lees verder

14 mei 2009

Film `Angst` in première

Bijna een jaar lang volgde documentairemaker Michiel van Erp in het roerige Amsterdam de levens van zes mensen die lijden aan angststoornissen. Vandaag is de première van de film ‘Angst’, een aangrijpend, verwonderend, emotioneel en ontroerend portret van mensen in hun strijd tegen angstgevoelens.

Lees verder

12 mei 2009

Restaurant Freud breidt uit

In april 2007 opende burgemeester Cohen restaurant Freud aan de Spaarndammerstraat. Sindsdien is het restaurant, dat helemaal wordt gerund door mensen met een psychiatrische achtergrond, gegroeid van 25 medewerkers naar 65. De verwachting is dat dit aantal verder stijgt tot 100. Tijd dus voor uitbreiding.

Lees verder

29 april 2009

Zelf sieraden maken

Als je altijd al hebt gedroomd van het ontwerpen en maken van sieraden, dan kun je nu je kans grijpen. In hartje Jordaan heeft De Regenboog Groep in het kader van Hi5 activeringsplekken ingekocht bij een sieradenmakerij.

Lees verder

22 april 2009

Sporten voor jongeren

Ben je tussen de 18 en 23 jaar, krijg je begeleiding vanuit de GGZ en wil je graag (weer) gaan sporten? Maak dan een afspraak met één van de sportleiders van GGZ inGeest of AMC De Meren. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een sport die het beste bij je past en eventueel zorgen voor begeleiding.

Lees verder

13 april 2009

Opleiding tot facilitair medewerker

FACILITAIR MEDEWERKER WORDEN?

Wil jij gaan werken in de keuken of een magazijn, bij de technische dienst of als conciërge, voedingsassistent of receptionist? Dat kan, want de Academie voor Psychiatrie, onderdeel van ROC ASA Amsterdam, verzorgt jaarlijks een volwaardige, eenjarige opleiding tot facilitair medewerker speciaal voor mensen met psychiatrische beperkingen.

Lees verder

6 april 2009

Sportweek 18-24 april

NATIONALE SPORT WEEK 2009
In de week van 18 tot en met 24 april staat Nederland voor de zesde maal in het teken van de Nationale Sport Week. Zeven dagen lang trekt de Nationale Sport Week Roadshow door Nederland en zet zij in diverse gastgemeenten een waar sportevenement neer. Een compleet ingericht sportplein, voorzien van onder andere een podiumprogramma en vele sportieve activiteiten zal de gemeenten sportief op stelten zetten.

Lees verder

30 maart 2009

Week van de Psychiatrie

Van 30 maart tot en met 6 april wordt de 35e week van de Psychiatrie georganiseerd. De week heeft als titel ‘Een Ervaring Rijker?!’ en gaat over de betekenis en rol van ervaringen in de psychiatrie.

Lees verder

25 maart 2009

Plezierig werk bij het Corvershof

Werken in een 18e eeuws monumentaal pand met een schitterende gerestaureerde regentenkamer en een prachtige binnentuin. Wie zou dat nou niet willen? Chris Wolfrat werkt in ieder geval met heel veel plezier bij het Corvershof van de Protestantse Diaconie. Hij is één van de deelnemers aan een groepsdetacheringsproject voor mensen die dak- of thuisloos zijn, verslaafd zijn of psychiatrische problemen hebben.

Lees verder

18 maart 2009

Dutch Homeless Cup weer van start

Op zaterdag 21 maart start op het Schouwburgplein in Rotterdam voor de derde maal het Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Maar liefst 16 teams gaan dit jaar in vijf speelrondes in verschillende steden in Nederland strijden om de titel. De winnaar van de landelijke competitie mag in september 2009 naar de HomelessWorldCup in Milaan.

Lees verder

10 maart 2009

DAC De Tour wint Alliantie Trofee

Dagactiviteitencentrum De Tour van stichting HVO-Querido heeft begin februari de RIBW Alliantie Trofee 2009 gewonnen. Deze prijs wordt tweejaarlijks tijdens een landelijk evenement van RIBW Alliantie uitgereikt aan het meest vernieuwende project binnen alle RIBW’s in Nederland.

Lees verder

2 maart 2009

Grootste vrijwilligersactie nederland

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart kun jij je weer sterk maken voor de maatschappij, als voor de vijfde maal Make A Difference Day (MADD), de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaatsvindt.

Lees verder

23 februari 2009

De gezonde hap

Gezellig aan tafel met uw buurtgenoten!

In buurtcentrum ‘De Brug’ in de Rivierenbuurt kunnen buurtbewoners vanaf 10 maart 2009 iedere dinsdag terecht voor ‘De gezonde hap’. Deze wekelijkse lunch is voor buurtgenoten met en zonder beperking een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Onder professionele begeleiding worden gezamenlijk warme en koude, gezonde en lekkere lunchgerechten bereid zoals salades, sappen, quiches, verse soepen en bijzondere broodjes.

Lees verder

16 februari 2009

Fifteen op zoek naar 15 enthousiaste leerlingen

Jaarlijks worden door het restaurant Fifteen jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot kok, niveau 1 en 2. Het succesvolle concept van Fifteen is gebaseerd op Jamie Oliver`s Restaurant Fifteen in Londen. In mei dit jaar begint alweer de zesde lichting voor vijftien tot twintig jongeren.

Lees verder

10 februari 2009

Symposium: Geleerd door ervaring

In het kader van haar tienjarig bestaan organiseert CliŽnten Belangen Bureau Kennemerland, Amstelland en De Meerlanden in samenwerking met de cliŽntenraden van GGZ inGeest op 11 maart 2009 in de Rode Hoed het symposium ĎGeleerd door ervaringí.

Lees verder

9 februari 2009

Basic wheels activeert

Basic Wheels is een sociale onderneming waar mensen met psychiatrische of psychosociale problemen in een kleinschalige, beschutte omgeving sportrolstoelen en andere producten voor gehandicapten maken. Basic Wheels heeft reguliere activeringsplekken van gemiddeld twee dagdelen per week en intensieve activeringsplekken van vier of meer dagdelen per week.

Lees verder

9 februari 2009

Wandelen op je eigen niveau

BEWEEG… MEE…!!!
Stichting Sportwandelschool organiseert wekelijks op 25 locaties in Noord-Holland een cursus wandelen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Eind januari is dit unieke bewegingsproject ook in het Vondelpark en in het Amsterdamse Bos van start gegaan.

Lees verder

5 februari 2009

Kom ook eens samen koken en samen eten

Wat is er nou leuker dan samen koken en eten? Zeker op een zondagmiddag als je op zoek bent naar gezelligheid en aanspraak. Kom dan eens naar één van de Open Huizen van de Amsterdamse Vriendendiensten.

Lees verder

2 februari 2009

Wolkenridders

‘WOLKENRIDDERS’

In het boek ‘Wolkenridders’ praten zesendertig thuisloze jongens en meisjes uit een opvangcentrum in Amsterdam vrijuit over liefde, vrijheid, geluk en de zin van het leven.

Lees verder

22 januari 2009

Niet over, maar met clienten praten

Cliënten van het FSH gaan bijvoorbeeld mee naar de opening van het instroomhuis en ze zijn lid van de buurtcommissie. En ze vormen de kerngroep van bewoners. Het doel hiervan is om cliënten zeggenschap te geven over en mede verantwoordelijk te maken voor het beleid binnen het FSH. En om te zorgen dat cliënten echt zelfstandig kunnen uitstromen. De Volksbond hecht hier veel waarde aan.

Lees verder

5 januari 2009

Basketbaltoernooi Sporthal Wethouder Verheij

BASKETBALTOERNOOI IN SPORTHAL WETHOUDER VERHEIJ

Op woensdag 21 januari 2009 organiseert stadsdeel Oost-Watergraafsmeer in de vernieuwde sporthal Wethouder Verheij een basketbaltoernooi voor mensen uit kwetsbare doelgroepen.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010
 16. 2009
 17. 2008
 18. 2007
 19. 2006


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support