De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dutch Homeless Cup weer van start

Amsterdam, woensdag 18 maart 2009

Op zaterdag 21 maart start op het Schouwburgplein in Rotterdam voor de derde maal het Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Maar liefst 16 teams gaan dit jaar in vijf speelrondes in verschillende steden in Nederland strijden om de titel. De winnaar van de landelijke competitie mag in september 2009 naar de HomelessWorldCup in Milaan.

De competitie bestaat uit 4 voorrondes waarin een halve competitie wordt gespeeld. Per competitieronde is er een ochtend- en een middagpoule. In deze poules worden per team drie tot vier wedstrijden gespeeld. De ochtendpoule start om 10.00 uur met de eerste wedstrijd. De teams die in de middagpoule zijn ingedeeld, komen om 14.30 uur voor het eerst in actie.
Ieder team ontmoet elkaar dus één keer alvorens de finale ranking wordt opgemaakt. De beste 8 teams spelen tijdens de finale voor een plek op de HomelessWorldCup.

Meer dan Voetbal
De landelijke organisatie van het Nederlands Kampioenschap is sinds 2008 in handen van de Stichting Meer dan Voetbal, een initiatief van de KNVB, de Eredivisie en de Jupiler league. Stichting Meer dan Voetbal helpt voetbalclubs, welzijnsorganisaties en overheden om de kracht van voetbal in te zetten voor een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Meer dan Voetbal hoopt met de Dutch Homeless Cup een bijdrage te leveren aan het re-integratieproces van de deelnemers.

Doe mee!
Het Leger des Heils en HVO-Querido zijn nog op zoek naar Amsterdammers zonder dak of thuis die samen sporten als een uitdaging zien. Wil je structuur en regelmaat brengen in je leven en je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen vergroten, meld je dan aan voor één van de drie Amsterdamse voetbalteams. De organisatie zorgt voor gratis vervoer van voetballers en supporters en voor een gratis lunch.

Meer informatie:

C: Milton Echteld
O: Leger des Heils
T: 0645178472

O: Daphne Vincent / Lucas van Dongen
O: HVO-Querido
T: 0622731693

W: www.dutchhomelesscup.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support