De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dutch Homeless Cup 2009

Amsterdam, donderdag 13 augustus 2009

Dutch Homeless Cup 2009

ROTTERDAM WEER DE STERKSTE

Op zaterdag 8 augustus heeft het team van Rotterdam zich tijdens de finale van de Dutch Homeless Cup evenals vorig jaar de sterkste getoond. Het winnende team van deze Nederlandse voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen heeft zich hiermee geplaatst voor de WK in Milaan van 6 tot en met 13 september 2009.

De Dam in Amsterdam was zaterdag het strijdtoneel voor acht finalisten die er alles aan deden om de beker in de wacht te slepen. In de finale werd het team uit Eindhoven met 5-4 verslagen door het team uit Rotterdam.

De Dutch Homeless Cup is een initiatief van de stichting Meer dan Voetbal om maatschappelijke re-integratie te bevorderen. De competitie brengt structuur en regelmaat in het leven van dak- en thuislozen en vergroot hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dat blijkt althans uit recent onderzoek van TNO.

Zwervende spitsen
In september verschijnt het boek Zwervende spitsen van Mariëlle van Bussel (ISBN 978 90 468 06319). Zij volgde Vincent, Ruben, Tony en anderen anderhalf jaar lang. Niet alleen op het veld, maar sommigen ook in hun dagelijks leven. Ze begonnen met een paar oude voetbalschoenen in een plastic tas, ze eindigden vorig jaar als topvoetballers bij de WK in Australië. Dit persoonlijke verslag van de aangrijpende belevenissen van deze bijzondere voetballers leest als een roman.

Meer informatie:

Definitieve uitslag
WK Milaan 2009

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support