De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Het verbond tegen de liefde - De Rommel Hemel

Amsterdam, dinsdag 30 juni 2009

Het verbond tegen de liefde - De Rommel Hemel   
Poëtische voorstelling in een Amsterdamse kringloopwinkel
 
Op 3 juli 2009 gaat op het Over het IJ Festival in Amsterdam de voorstelling De Rommel Hemel van Het verbond tegen de liefde in première. In kringloopwinkel De Lokatie in  Amsterdam Noord regisseert Bertus Hana drie acteurs en medewerkers uit de winkel in een poëtische voorstelling over de verhalen achter het arsenaal van snuisterijen. De Rommel Hemel speelt na de première acht keer op het festival.

In De Rommel Hemel draait het om de wereld van de gelukszoekers, verzamelaars en liefhebbers van mooie spullen. Bert Hana draaide twee maanden mee in De Lokatie en verzamelde verhalen uit het stadsdeel: de verhalen achter de spullen die naar De Lokatie worden gebracht en de verhalen van de mensen die er werken. Hana verwerkte deze tot een theatrale, poëtische en absurdistische voorstelling.

De voorstelling wordt gespeeld door acteurs Linda Savelkouls, Suzanne Bakker en Gerrit Dragt samen met medewerkers van De Lokatie. Beeldend kunstenaar Erik Groen verzorgt het beeld. Voor de vormgeving en aankleding wordt gebruik gemaakt van de spullen uit de winkel, die ‘s middags gewoon te koop staan. Zodoende zal de voorstelling geen enkele avond hetzelfde zijn.

De Rommel Hemel gaat over het simpele geluk van de zon die doorbreekt of een vers kopje thee en over de ziel van een stadsdeel. Na de voorstelling wekt zelfs het meest alledaagse voorwerp de suggestie van een verhaal, een herinnering, een ziel.

Meer informatie:

Speeldata (vertrek festivalbus bij Over het IJ Festivalhart op de NDSM-werf):
• do. 2 juli, 19:30 uur - Try out
• vr. 3 juli, 19:30 - Première  
• za. 4, di. 7, woe. 8, do 9, vr. 10 en za. 11 juli, 19:30 uur
• zo. 5 juli, zo 12 juli 15:30 uur
 
www.overhetij.nl
www.hetverbondtegendeliefde.nl
www.berthana.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support