De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Baan voor jonge gehandicapten

Amsterdam, maandag 6 juli 2009

Tekst: het Parool Foto: ANP

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis neemt de komende twee jaar honderd jongeren met een handicap aan. Zij zullen helpen in de keuken, schoonmaken en patiënten gezelschap houden.

Het is de bedoeling dat deze jongeren met een geestelijke of lichamelijke handicap, op termijn een vast contract krijgen bij het ziekenhuis. Op dit moment hebben zij nog een zogenoemde Wajong-uitkering.

Volgens woordvoerder Hans Dorrestein neemt het ziekenhuis de jongeren onder meer aan vanwege de personeelstekorten in de zorg. Het is voor ziekenhuizen erg lastig aan personeel te komen. Veel mensen doen naast hun dagelijkse werk hierdoor ook taken die onder hun niveau liggen.

Op deze manier proberen wij wat ruimte te creëren in onze organisatie. Daarnaast past dit project in de doelstelling van het ziekenhuis om maatschappelijk te ondernemen. Het Slotervaart werkt samen met uitkeringsinstantie UWV en de Universiteit van Maastricht. UWV selecteert de jongeren. De universiteit zorgt voor de wetenschappelijke begeleiding.

Het ziekenhuis zal alle bestaande functies analyseren en bekijken welke onderdelen voortaan kunnen worden uitgevoerd door de jongeren. Daarnaast komen er taken bij waar het personeel nu niet aan toekomt.

We creëren op deze manier nieuwe functies, aldus Dorrestein. Het gaat dan om werk in de logistiek, de keuken, schoonmaak en het gezelschaphouden van patiënten.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support