De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Sportweek 18-24 april

Amsterdam, maandag 6 april 2009

NATIONALE SPORT WEEK 2009
In de week van 18 tot en met 24 april staat Nederland voor de zesde maal in het teken van de Nationale Sport Week. Zeven dagen lang trekt de Nationale Sport Week Roadshow door Nederland en zet zij in diverse gastgemeenten een waar sportevenement neer. Een compleet ingericht sportplein, voorzien van onder andere een podiumprogramma en vele sportieve activiteiten zal de gemeenten sportief op stelten zetten.

Na een spectaculaire aftrap in Maastricht op 18 april bezoekt de Roadshow onder andere Breda, Amsterdam, Dordrecht, Westland en Arnhem. Iedere gemeente heeft gekozen voor een stadsthema, ‘De Dag van...’, waaraan elke sportactiviteit gekoppeld kan worden. Het draait er tijdens de Nationale Sport Week immers om iedereen kennis te laten maken met alle takken van sport; van fietsen tot zwemmen, van vechtsport tot balsport en alles daartussenin. Het belooft een sportieve week te worden, waarbij we laten zien dat sporten leuk en gezond is, maar dat het bovenal een week is van dóen en wel voor iedereen!

Maar niet alleen deze gemeenten zetten zich tijdens de Nationale Sport Week actief in om je kennis te laten maken met het plezier dat sport je kan geven. Ook de sportclubs, sportverenigingen, bedrijven, scholen en iedereen die maar wil laten zien hoe leuk sporten is, zet haar deuren open, geeft sportclinics, demonstaties en organiseert toernooien. Nederland totaal in de ban van sport. Dat zal er gebeuren tijdens de Nationale Sport Week!

Amsterdam
Dit jaar richt de hoofdstad van Nederland zich volledig op de Amsterdammers met de ‘Dag van een leven lang sportief’. Een logische themanaam als je weet dat het sportbeleid van Amsterdam ‘Alle Amsterdammers een leven lang actief’ is. Op maandag 20 april is de Dam van 14.00 - 19.00 uur omgetoverd tot een waar sportplein. Na de aftrap om 14.00 uur met een sportief podiumprogramma brengen de Sportlets de doelgroep van 6 tot 12 jaar in beweging. Vanaf 15.00 uur kan iedereen kennis maken met diverse sporten. Je kunt kijken, meedoen, beleven en informatie krijgen over sporten in Amsterdam!

Meer informatie:
W: www.nationalesportweek.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support