De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Verkorte opleiding `Medewerker Maatschappelijke Zorg`

Amsterdam, dinsdag 29 september 2009

In samenwerking met Scholingsinstituut Nederland, ROC Ter AA en Amsterdamse werkgevers hebben Winters Consulting en Dynamica Advies het scholingstraject ‘Medewerker Maatschappelijke Zorg’ ontwikkeld. Een interessant initiatief dat is bedoeld voor mensen met een uitkering, herintreders en schoolverlaters die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

Door individuele trajectplannen voor dak- en thuislozen en een forse uitbreiding van voorzieningen voor deze doelgroep zijn samenwerkende instanties in Amsterdam de komende jaren dringend op zoek naar maatschappelijke zorgverleners. Om in die vraag te kunnen voorzien bieden Winters Consulting en Dynamica Advies nu een verkort traject aan waarbij studenten toch de juiste kwalificaties kunnen behalen om in te stromen als medewerker maatschappelijke zorg.

Baangarantie
De eenjarige opleiding bestaat uit een dagdeel per week theorie, gecombineerd met een stage van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf en bemiddeling naar arbeid. Tijdens het hele traject ontvangen de studenten begeleiding van een vakdeskundige. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend mbo-diploma ‘Medewerker Maatschappelijke Zorg Niveau 3’. Onder een aantal strikte voorwaarden biedt de opleiding een baangarantie.

Criteria
De opleiding is op zoek naar kandidaten die affiniteit hebben met maatschappelijke zorg, een goede gezondheid hebben, de Nederlandse taal beheersen vanaf niveau 3, een diploma LBO/VBO, VMBO of MAVO hebben behaald of een overgangsbewijs naar 4 HAVO of VWO.
De studenten volgen het scholingstraject met behoud van uitkering en ontvangen een reiskostenvergoeding. De opleiding in Amsterdam start medio november met minimaal 12 deelnemers. Vervolgens is het mogelijk maandelijks nieuw in te stromen.

Meer informatie:
C Willemijn Winters
T (020) 6060726, 06 52676003
E willemijn@wintersconsulting.nl
C Liesbeth van der Vliet
T (0228) 322 083, 06 54934168
E liesbeth@dynamicaadvies.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support