De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Uitgeverij Tobi Vroegh presenteert: Kwijtoppootjes

Amsterdam, maandag 29 juni 2009

UITNODIGING

Uitgeverij Tobi Vroegh presenteert:

prentenboek ‘Kwijtoppootjes’ van Kristien van der Kuil
 
Wanneer: woensdag 1 juli
Hoe laat: van 12:30 tot 14:30 uur
Waar: Openbare Bibliotheek Amsterdam Kinkerbuurt, Nicolaas Beetsstraat 86.

Met trots presenteren wij ons eerste prentenboek: ‘Kwijtoppootjes’ van Kristien van der Kuil. De Amsterdamse kunstenares Kristien van der Kuil vertelt met Kwijtoppootjes een bijzonder verhaal over een meisje dat met veel fantasie prima weet om te gaan met de opruimwoede van haar moeder. Op 1 juli ontvangt zij uit handen van de uitgever het eerste exemplaar.

Spelende kinderen hebben vaak een levendige fantasie. Met hun lenige geest creëren zij werelden waar wij als volwassenen niet in meespelen en bovendien weinig van begrijpen. Deze rijke fantasie vormt de leidraad in Kwijtoppootjes. Het boek gaat over het meisje Marlijn dat altijd alles kwijtraakt, over haar moeder die maar niet kan stoppen met zoeken en over een poppetje van papier dat tot leven komt. Daarbij laat het zien hoe Marlijn met veel fantasie een manier vindt om met de opruimwoede van haar moeder om te gaan. Het verhaal van Marlijn en haar moeder is licht autobiografisch maar zal voor velen van ons herkenbaar zijn. Want kinderen maken nu eenmaal rommel en moeders ruimen die rommel nu eenmaal op.

Kristien van der Kuil (1961) heeft aan de Rietveld Academie gestudeerd. Haar werk is onder andere te zien in de collectie van galerie en kunstuitleen Beeldend Gesproken. Voor Kwijtoppootjes is zij uitgegaan van een tekening van haar dochter Niki. De prenten zijn opgebouwd als collages. Schilderingen van acrylverf, aangevuld met met ecoline en wasco, stukjes papier, behang, touwtjes en zelfs een wc-rol, vormen een kleurrijk geheel. Haar teksten begeleiden de prenten. Op de laatste pagina’s staan zoekplaatjes; een leuk spelletje dat bovendien kinderen op een andere manier naar de prenten laat kijken. En zo werd een origineel prentenboek geboren voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar.

Tijdens de feestelijke middag op 1 juli zal Kristien van der Kuil aan de hand van de oorspronkelijke prenten op beeldende wijze voorlezen uit Kwijtoppootjes. Kunstuitleen Beeldend Gesproken richt speciaal voor deze middag in de OBA een tentoonstelling in van het werk van Kristien van der Kuil.

Meer informatie:

C: Lea van Geesink
T: 06-47 307 927
w: http://tobivroegh.nl/

De prijs van Kwijtoppootjes is €12,50
ISBN 978-90-78761-12-9

Over uitgeverij Tobi Vroegh

Uitgeverij Tobi Vroegh biedt auteurs met een psychiatrisch heden of verleden een podium. Uit hun werk spreekt vaak hun ervaringsdeskundigheid. Dit kan voor anderen van betekenis zijn, doordat het herkenning oproept, steun biedt, of zorgt voor meer begrip. De uitgeverij is daarnaast een plek waar mensen met een psychiatrische achtergrond als vrijwilliger aan de slag kunnen, als redacteur, corrector, vormgever of bureau-medewerker. Samen hebben de vrijwilligers ook deze uitgave mogelijk gemaakt.

Andere uitgaven van Tobi Vroegh:
    - Tika, een autobiografische roman over opgroeien met manisch depressieviteit
    - Dieren en de Psychiatrie, verhalenbundel over de troost die dieren kunnen brengen
    - Alle tijd is meegenomen, e-mail-brievenboekje over liefde en rouw
    - Mijn Opa, kinderboek over de psychiatrie van honderd jaar geleden
    - In mijn verbeelding, bundel met gedichten van tien talenten
    - de jaarlijks verschijnende Psychiatrie Scheurkalender

Binnenkort verschijnen:
               -Mijn leven met DIS, miniboekje over leven met een meervoudige persoonlijkheid
               -Geschifte geschriften en verknipte verhalen, een verhalenbundel


Over Beeldend Gesproken

Galerie en kunstuitleen Beeldend Gesproken is gespecialiseerd in kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Een mens is meer dan zijn ziekte. Met dit adagium wil Beeldend Gesproken de nadruk leggen op de sterke kanten van mensen met een psychiatrische achtergrond. Beeldend Gesproken is een initiatief van Arkin.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support