De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Altijd Onderwegprijs

Amsterdam, zondag 20 december 2009

In2Yourplace.kom winnaar van AO-prijs

Op donderdag 3 december reikte Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) in aanwezigheid van Prinses Máxima voor de 5e maal de Altijd Onderwegprijs uit. De winnaar, In2yourplace.kom uit Maastricht, ontving een wisselbeker en een geldbedrag van € 10.000.

De Altijd Onderwegprijs wordt toegekend aan een project dat bijdraagt aan de verbetering van de leefsituatie van zwerfjongeren. In2yourplace.kom heeft een cursus ontwikkeld voor en door (zwerf)jongeren. Zelfstandig wonen, dat is wat zwerfjongeren in het In2Yourplace.kom project leren, met en van elkaar. Ondersteund door professionals en ervaringsdeskundigen proberen ze hun leven op de rails te krijgen en te houden. Via lesonderdelen als Chillen, Chatten, Circle, Connect, Cook en Celebrate ontwikkelen ze een praktische cursus waarin ontmoeten en delen centraal staat.  In levende lijve en via internet zoeken ze oplossingen voor de problemen waar ze tegenaan lopen en werken  ze aan hun toekomst. De jongeren onderhouden via de vriendenclub In2Yourplace.kom op Hyves contact met elkaar. Een ondersteunend netwerk en ontmoetingsplaats.

Campagne
Naast de prijsuitreiking gaf Prinses Máxima het startsein voor de campagne  ‘Je hele hebben en houen in een tas’. SZN wil op deze manier aandacht vragen bij de gemeenten voor zwerfjongeren. Het doel van de campagne is gemeenten te motiveren een eigen specifieke aanpak te maken voor de dak- en thuisloze jongeren en de jongeren hierbij zelf te betrekken.  

Overige genomineerden voor de Altijd Onderwegprijs waren de Jongerenvilla en met een gedeelde nominatie U-2B Heard! en Participatie Audit Jongeren Amsterdam (PAJA).

Meer informatie:
Stichting Zwerfjongeren Nederland

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support