De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Buurtmaatjes

Amsterdam, woensdag 8 juli 2009

Op stap met buurtgenoten

De Amsterdamse Vriendendiensten is onlangs van start gegaan met het project Buurtmaatjes. Daarbij ondernemen buurtbewoners met elkaar in groepsverband diverse activiteiten zoals het bezoeken van een film, concert, museum of park. De maatjes wonen bij elkaar in de buurt en spreken regelmatig samen af. Het buurtmaatjesproject is er voor iedereen.

Iedere buurtmaatjesgroep kiest elke twee maanden iemand uit die het initiatief neemt en een lijstje opstelt van activiteiten, data en locaties. Het overzicht wordt gemaakt op basis van de wensen van de deelnemers uit de groep, maar bijvoorbeeld ook via de Erop-Uit-kalender van de Vriendendiensten, huis aan huisbladen of internet. Het lijstje wordt verspreid onder de buurtmaatjes waarna er onderling afspraken worden gemaakt om elkaar ergens te ontmoeten en samen op pad te gaan. Voor ondersteuning of tips kunnen de buurtmaatjes terecht bij een coach van de Vriendendiensten.
Buurtmaatjes is als pilot gestart in de stadsdelen Centrum en Oost/Watergraafsmeer. In het najaar worden er ook startbijeenkomsten georganiseerd in Bos en Lommer en Noord.

Meer informatie
O:Amsterdamse Vriendendiensten
T:(020) 683 92 60
E: buurtmaatjes@vriendendiensten.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support