De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week van de Psychiatrie

Amsterdam, maandag 30 maart 2009

EEN ERVARING RIJKER?!

Van 30 maart tot en met 6 april wordt de 35e week van de Psychiatrie georganiseerd. De week heeft als titel ‘Een Ervaring Rijker?!’ en gaat over de betekenis en rol van ervaringen in de psychiatrie.

Ervaring en ervaringsdeskundigheid zijn in de afgelopen decennia een belangrijk begrip in de geestelijke gezondheidszorg geworden. Niet alleen is er erkenning gekomen voor de waarde van lotgenotencontact, maar instellingen gaan ook over tot het aanstellen van ervaringdeskundigen als betaalde medewerkers binnen de instelling, ook in begeleidings- en behandelfuncties. 

Activiteiten
In de Week van de Psychiatrie 2009 organiseren tientallen instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en cliëntenorganisaties activiteiten en bijeenkomsten. De aftrap wordt gegeven op 30 maart om 10.30 uur tijdens de Nationale Breingeindag in Alkmaar. Daar worden ook de resultaten gepresenteerd van het onderzoek van de Hanzehogeschool naar evaringen van ervaringsdeskundige hulpverleners en van cliënten die hulp krijgen van ervaringsdeskundigen.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandepsychiatrie.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support