De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vooraankondiging Amsterdamse Participatiemarkt

Amsterdam, maandag 13 juli 2009

Amsterdamse Participatiemarkt & Conferentie

Op 26 november bent u van harte welkom bij de Amsterdamse Participatiemarkt. Alle belangstellenden kunnen zich oriënteren op een zeer gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten, cursussen, opleidingen en werkzaamheden voor mensen met een beperking.

 

Ditmaal wordt u als begeleider, behandelaar, beleidsmedewerker en/of cliëntvertegenwoordiger tevens van harte uitgenodigd om actief mee te praten en denken. Dit kan tijdens de conferentie Je kunt meer vanaf 9.00 uur in De Meervaart te Amsterdam.

Conferentie Je kunt meer
image conferentieActief zijn werkt; het is hét middel om contacten te leggen en het biedt structuur. Het geeft mensen met een beperking de kans om zich te ontwikkelen of te werken aan herstel. Meedoen in de samenleving levert een evenzo grote bijdrage aan herstel als wonen, een inkomen of de juiste behandeling. Dagactiviteiten, activering en werk verdienen daarom meer aandacht.

Mensen ondersteunen in het vinden en behouden van structuur, dagactiviteiten of werk is misschien uw opdracht of vak. Maar hoe zorgt u ervoor dat iemand zelf weer het heft in handen neemt en actief wordt? Meten we de resultaten? En hoe doen we dat? Wat zijn de belemmeringen ten aanzien van de wet- en regelgeving? Is professionele ondersteuning naar een zinvolle dagactiviteiten of werk te managen? Wie heeft de regie?

Op 26 november aanstaande discussiëren we over het belang van activeren. Daarbij nodigen we u uit om kritisch mee te denken en te praten over de stand van zaken rondom activering, maatschappelijke participatie, dagactiviteiten en werk. De thema’s die zeker aan de orde komen zijn maatschappelijke noodzaak en betekenis van participatie, wet- en regelgeving, onderzoek, de praktijk en het cliëntenperspectief.

Verschillende visies op de rol van activering voor mensen met een beperking komen aan bod. Naast diverse inleidingen zal er een stevige discussie plaats vinden in het panel en met het publiek, op zoek naar de gezamenlijke oplossingen.

Wij hopen een bont gezelschap van geïnteresseerden, beleidsmakers, hulpverleners, bestuurders, projectleiders en cliënten te kunnen verwelkomen.

Doe mee en schrijf nu in via deze link.

Je kunt meer!
Voor meer informatie en het voorlopige programma op 26 november verwijzen we naar www.markt020.nl/conferentie.

De conferentie is een initiatief van PART020, het platform voor maatschappelijke participatie van kwetsbare groepen www.part020.nl.
De Amsterdamse Participatiemarkt Pak `t aan
image marktHet bevorderen van participatie is een prioriteit voor de gemeente Amsterdam. Stichting De Omslag neemt, in samenwerking met veel organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare mensen, het initiatief voor een stedelijke markt.
Het vinden van zinvolle dagactiviteiten of werk is van belang voor mensen en hun ambities. De jaarlijkse Amsterdamse Participatiemarkt is de plaats waar vraag en..
Klik hier voor meer informatie
Workshops Stap `r in
image workshopsOp verzoek van velen vinden er ook dit jaar workshops plaats. Bezoekers kunnen meteen actief worden door deelname aan één van de vele workshops. Op deze manier biedt de Participatiemarkt haar bezoekers niet alleen de mogelijkheid om zich te oriënteren op het aanbod in Amsterdam. Zij worden uitgenodigd om meteen mee te doen.
Klik hier voor meer informatie
Sport Zet `m op
image sportEén van de thema’s tijdens de Participatiemarkt is traditiegetrouw sport. Competitie en bewegen is letterlijk actief worden. Bezoekers kunnen meedoen aan diverse sportactiviteiten en toernooien.
Klik hier voor meer informatie

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support