De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Niet over, maar met clienten praten

Amsterdam, donderdag 22 januari 2009

Cliënten van het FSH gaan bijvoorbeeld mee naar de opening van het instroomhuis en ze zijn lid van de buurtcommissie. En ze vormen de kerngroep van bewoners. Het doel hiervan is om cliënten zeggenschap te geven over en mede verantwoordelijk te maken voor het beleid binnen het FSH. En om te zorgen dat cliënten echt zelfstandig kunnen uitstromen. De Volksbond hecht hier veel waarde aan.

‘Hier worden belangrijke stappen gezet in cliëntparticipatie’, zegt Bart van Velde, manager zorg bij de Volksbond. Hij is 7 januari op bezoek bij de kerngroep om te kijken hoe dit in zijn werk gaat. En of dit ook toepasbaar is voor de andere locaties van de Volksbond. Het is nieuw om cliënten echt mee te laten denken over beleid. Een ingrijpend en uitdagend proces om vorm te geven.

Op 7 januari zijn twee belangrijke agendapunten de nieuwe huisregels voor het FSH en de winteropvang. Bart is onder de indruk: ‘Cliënten beschikken over veel kennis die ik niet heb en waar de organisatie zijn voordeel mee kan doen’.

Meer informatie:
http://www.volksbond.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support