De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkleerschool Amsterdam van start

Amsterdam, dinsdag 3 november 2009

Werkleerschool Amsterdam van start

Op 29 oktober is speciaal voor mensen met een psychiatrische achtergrond de eenjarige opleiding assistent in de horeca en detailhandel niveau 1 van start gegaan. Naast 28 wekelijkse lesdagen lopen de studenten een aantal uren per week stage. Theorie en praktijk wisselen elkaar af in deze studie die na een succesvolle afronding recht geeft op een erkend MBO diploma.

De Werkleerschool Amsterdam is een initiatief van Stichting De Waterheuvel en Brouwerij de Prael. Zij werken in de uitvoering samen met het ROC van Amsterdam. Lieke Roelofs is werkbegeleider bij De Prael: “Samen met iedere student hebben we een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld waarin de leerdoelen staan geformuleerd. Er zijn dit najaar twee groepen gestart. Eén op de donderdag en één op de vrijdag. Tijdens de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan sociale hygiëne, specifieke vaardigheden, kennis van waren en de omgang met klanten en collega’s. De lessen worden gegeven aan de Sarphatistraat 41waar een deel van het pand is ingericht als school. De lesstof kunnen de studenten nog in dezelfde week toepassen in hun werk of stage.”

Bij de Werkleerschool krijgen mensen met een psychiatrische achtergrond de kans om een erkende opleiding te volgen. Lieke: “Daarnaast is het voor ons natuurlijk van belang om goed opgeleid personeel te hebben. Niet alleen in onze winkel en de brouwerij, maar ook in het proeflokaal dat we in november hier om de hoek aan de Warmoesstraat 15 openen. Daar kunnen de nieuwe studenten meteen als stagiair aan de slag en horeca-ervaring opdoen.” Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de mensen die hun praktijkervaring opdoen bij De Waterheuvel.

Informatie
De eerste twee opleidingsgroepen bestaan uit medewerkers van De Waterheuvel en De Prael. Vanaf begin 2010 wordt de opleiding ook opengesteld voor andere belangstellenden met psychiatrische beperkingen die elders stage willen lopen. Aanmeldingen voor deze groep moeten uiterlijk 1 februari binnen zijn! Wil je meer weten over deze nieuwe opleiding stuur dan een mail naar info@werkleerschoolamsterdam.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support