De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Keurmerk `Amsterdamse Pluim`

Amsterdam, maandag 18 mei 2009

Wie krijgt ‘Amsterdamse Pluim’?

Tien Amsterdamse sportorganisaties zijn genomineerd voor de `Amsterdamse Pluim`, het nieuwe keurmerk voor aangepast sporten. De ‘Amsterdamse Pluim’ is een prijs voor die sportorganisatie die zich speciaal onderscheidt op het gebied van sporten voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Het doel van de ‘Pluim’ is het stimuleren van sporten door mensen met een beperking of chronische ziekte en het aanmoedigen van sportorganisaties om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychiatrische klachten of een chronische ziekte.

Genomineerden
Meer dan veertig organisaties en verenigingen hebben een uitgebreide enquête ingevuld. Op basis van de resultaten zijn tien sportorganisaties voor de eerste ‘Amsterdamse Pluim’ genomineerd. In de categorie geïntegreerd sporten zijn dat Hockeyvereniging Myra, KNHS Concordia, Judovereniging Bushido en Tijgertje. In de categorie gehandicaptensport zijn de stichtingenViscentra Gehandicapten, Prisma, Ago-zwembad en Sailability de gelukkigen. En in de categorie commercieel/fysiotherapiepraktijken werden FysioPlus De Mirandabad en Palestra Fitness Centre genomineerd. De komende maanden gaat een visitatiecommissie op pad langs de genomineerden. De prijs wordt uitgereikt in september, de maand van het aangepast sporten.

Initiatief
Initiatiefnemer is de Amsterdamse afdeling van het Astmafonds. De ‘Amsterdamse Pluim’ wordt ondersteund door het Amsterdams Patiënten en Consumenten Platform, Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam, het Astmafonds, Gehandicaptensport Nederland, Stichting De Omslag en de afdeling Sport van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (gemeente Amsterdam).

Meer informatie:
O: SGOA,
C: Martine des Tombe of Jan Philip Korthals Altes
T: (020) 752 51 40

O: APCP,
C: Monica Lamperjee
T: (020) 752 51 00

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support