De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werken in de informele zorg

Amsterdam, woensdag 19 augustus 2009

Vanaf 1 augustus 2009 kunnen DWI klanten die aan een MAP traject (milde variant, 2 dagdelen) deelnemen aan de slag bij de afdeling informele zorg van De Regenboog Groep. Onder de informele zorg vallen de Amsterdamse Vriendendiensten, VONK en de buddyzorg. Daarnaast zijn er enkele plekken bij de kookgroepen van de Open Huizen in verschillende buurthuizen in de stad.

De afdeling informele zorg verzorgt sociale en praktische ondersteuning door het inzetten van maatjes en buddy´s oftewel vrijwilligers. Ze richten zich op verschillende doelgroepen: mensen met psychiatrische klachten, klanten van de Voedselbank, dak- en thuislozen en/of verslaafden.

De vrijwilliger bezoekt 2 dagdelen per week 1 a 2  deelnemers van de informele zorg. Samen beslissen zij wat ze iedere keer gaan doen. Een museum bezoeken, koffie drinken, praten of een spelletje doen,  je doet elkaar al snel ergens een plezier mee. Vrijwilligers van VONK en de buddyzorg bieden daarnaast ook praktische ondersteuning door bijvoorbeeld met de deelnemer mee te gaan naar hulpverlenende instanties, ondersteuning te bieden bij het invullen van formulieren en het op orde brengen van de administratie.

De kookgroepen van de Open Huizen zijn gesitueerd in buurthuizen van verschillende stadsdelen. De kookgroep verzorgt een 3 gangen maaltijd voor de bezoekers van de buurthuizen. Deelnemers van dit traject  doen alle voorbereidingen, de boodschappen, het koken, dekken de tafels, zijn gastheer/vrouw en ruimen aan het eind van de dag op. De maaltijd wordt gezamenlijk genuttigd.

Voor alle plaatsen geldt dat er professionele begeleiding is. Vrijwilligers hebben een vast aanspreekpunt in de vorm van een coördinator, er zijn maandelijks groepsbijeenkomsten waarin de vrijwilligers ervaringen uitwisselen en maatjes/buddy`s volgen voor ze beginnen een (verplichte) basistraining bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam. Daarnaast worden regelmatig aanvullende trainingen aangeboden.

Meer informatie:

P: Daphine Schat
T: (020) 420 86 24
E: dschat@deregenboog.org

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support