De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Beeldend Gesproken - Uitnodiging

Amsterdam, maandag 1 juni 2009

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening van de tentoonstelling`Fernando Garcia Diaz | Pigments in place` op zondag 7 juni 2009 van 15.00 tot 17.00 uur in de galerie van kunstuitleen Beeldend Gesproken.

De opening wordt verricht door de heer Marcelo Gerona, consul van Uruguay in Nederland. Tijdens de opening zal de bekende Uruguayaans-Nederlandse zanger/gitarist Alejandro Carbajal een optreden verzorgen.

De schilderijen van Fernando Garcia Diaz (Montevideo, Uruguay, 1953) gaan over schilderen, materie, verf op doek. In olieverf creëert hij explosieve, abstracte landschappen, opgezet in brede kleurbanen, met een turbulent handschrift. Vaak is er geen horizon; figuratie ontstaat intuïtief. De voorstelling is los en de beweging van schilderen dynamisch. Fantasie en expressie gaan samen in Garcia Diaz’s werkwijze. In zijn werk komt hij tot een ruimtelijkheid, waarin kleur en vorm essentiële elementen zijn. Garcia Diaz: ‘Ik probeer de totaliteit te begrijpen door middel van de kleur en haar bevrijdingstaal`.

Fernando Garcia Diaz heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Montevideo, Uruguay. In de galerie van kunstuitleen Beeldend Gesproken worden recente schilderijen geëxposeerd.

In het weekend van 6 en 7 juni 2009 bent u ook van harte welkom op de Open Atelierroute van Amsterdam Oud-West. De centrale expositie wordt gehouden in theater De Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35. Kunstuitleen galerie Beeldend Gesproken is beide dagen geopend van 12.00-18.00 uur en ontvangt u dit weekend extra feestelijk. Meer informatie vindt u op www.openateliersoudwest.nl.

Kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken
Borgerstraat 102
1053 PW  Amsterdam

t 020 6121847
e info@beeldendgesproken.nl
i www.beeldendgesproken.nl

Tentoonstelling:
7 t/m 20 juni 2009
maandag - vrijdag 09.00-18.00 uur
zaterdag 14.00-17.00 uur

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support