De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Wandelen op je eigen niveau

Amsterdam, maandag 9 februari 2009

BEWEEG… MEE…!!!
Stichting Sportwandelschool organiseert wekelijks op 25 locaties in Noord-Holland een cursus wandelen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Eind januari is dit unieke bewegingsproject ook in het Vondelpark en in het Amsterdamse Bos van start gegaan.

Mensen met een beperking
Wandelen is bijzonder geschikt als sport voor mensen met een beperking, voor ongetrainde personen of voor mensen die lange tijd inactief zijn geweest of te zwaar zijn. Het is een goede mogelijkheid om uithoudingsvermogen te verbeteren of te onderhouden. Wandelen is een sport die heel goed samen gedaan kan worden. Aangezien de belasting voor gewrichten, pezen, banden en de wervelkolom aanzienlijk kleiner is dan bijvoorbeeld bij joggen, heeft wandelen ook een belangrijke plaats in de revalidatie gekregen. Wanneer een deelnemer zijn fitheid wil verbeteren, dan is wandelen zeer geschikt, omdat het conditie- en coördinatie niveau om te starten met wandelen minimaal is.

Groepsverband
Er wordt buiten in groepsverband gewandeld onder begeleiding van opgeleide instructeurs met de vereiste bijscholing voor deelnemers met een beperking. Door deel te nemen aan de wandeltrainingen wordt niet alleen gewerkt aan het verbeteren van de fitheid en conditie, maar juist het buiten zijn in de frisse lucht en het samenzijn met anderen heeft een positieve invloed op het gevoel van welbevinden.

Meer informatie:
T: 0229-239447
E: info@sportwandelschool.nl
W:www.nordicwalkingschool.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support