De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

vrijwilligers- en activiteitenmarkt in Oost

Amsterdam, donderdag 12 mei 2016

Om bewoners van Amsterdam Oost bekend te maken met het aanbod van vrijwilligerswerk en activiteiten in Oost, organiseert Participatiecentrum Post Oost de ‘Oost Actief Bazaar’. Op deze markt informeert Post Oost bewoners over de mogelijkheden tot meedoen in de buurt.

Vrijwilligerswerk en activiteiten, zijn naast een opstap bieden naar werk, de pijlers van Post Oost. Na het succes van werkmarkt ‘Oost Actief’, waar bewoners kennis maakten met vacatures en leerwerkplekken, kon een vrijwilligersmarkt niet ontbreken. “Met Oost Actief Bazaar adviseren we bewoners over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Het aanbod in Oost is groot, dat geldt ook voor activiteiten in de buurt”, aldus Mariska van der Linden, projectleider Post Oost. “Als bezoekers de markt verlaten met nieuwe ideeën, inspiratie of als ze geschikt vrijwilligerswerk hebben gevonden, dan is ons doel bereikt.” De markt is voor iedereen toegankelijk: er is gedacht aan jongeren, ouderen, en hoog- en laagopgeleiden. De markt is van Oost, voor Oost.

Interactief
Bezoekers maken op een interactieve manier kennis met het aanbod. Vrijwilligersorganisaties zijn aanwezig om de bezoekers te helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. Door het in gesprek gaan met de verschillende organisaties komen bezoekers er achter wat ze wel of niet willen doen, of waar hun talent ligt. Zo kunnen potentiële vrijwilligers aan de slag als taaldocent, als hulpkok in een lokaal buurtrestaurant, of als budgetmaatje. Voorbeelden van activiteiten uit Oost zijn naailes, Zumbales en verschillende trainingen voor zelfontplooiing. Op de markt kunnen bezoekers ook deelnemen aan workshops zoals effectief communiceren en/of  gezonde hapjes maken.

Oost Actief Bazaar vindt plaats op 26 mei in Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs. De markt is van 10.00 – 15.00 uur. De toegang is gratis. Houd onze website http://www.postoost.nl/ in de gaten voor het actuele programma.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support