De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Top-3 Amsterdamse Pluim bekend

Amsterdam, maandag 28 november 2016

In de afgelopen maanden zijn de vrijwilligers van de visitatiecommissie op bezoek geweest bij alle kandidaten voor de Amsterdamse Pluim 2016. Wandelsportcentrum de Verbinding, Nieuw Amstelrade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Hockeyvereniging AH&BC, Medico Vision, Verder In Balans en Sailability de Koenen werden stuk voor stuk op locatie bezocht.

Op basis van deze ervaringen heeft de commissie verslagen geschreven. De leden van de projectgroep (Cliëntenbelang Amsterdam, het Longfonds, Stichting de Omslag, CASA Reade, Dance for Health en de gemeente Amsterdam) hebben de verslagen onder de loep genomen en inmiddels een top-3 vastgesteld. De volgende drie organisaties zijn nog in de race om de Amsterdamse Pluim 2016 te winnen:

Sailability de Koenen
Sailability de Koenen zet zich in om mensen met een beperking zelfstandig te laten zeilen. Samen met 22 enthousiaste vrijwilligers organiseren ze jaarlijks twaalf zeildagen. Alle boten zijn zodanig aangepast dat iedereen de zeilboot kan besturen. De boten kunnen niet omslaan en geven de deelnemers daardoor het nodige vertrouwen. Met een tillift kunnen de minder mobiele zeilers in de boot worden geholpen. Kortom: Sailability laat zien dat iedereen kan zeilen!

Wandelsportcentrum de Verbinding
De Verbinding zet zich in om mensen aan het wandelen te krijgen. De drempel om van een inactief leven naar een bewegingsrijker leven over te stappen, is soms wat te hoog. Door in groepsverband op eigen niveau te wandelen, groeit het gevoel om `ergens bij te horen`. De Verbinding wil iedereen daarbij helpen, ongeacht of men een beperking heeft. De verschillende wandelgroepen zijn gemengd. Als dat wenselijk is, worden de activiteiten afgestemd op de beperking. Zelfs iemand in een rolstoel kan met De Verbinding `meerollen`!

Meer Bewegen Voor Ouderen
Meer Bewegen Voor Ouderen organiseert in heel Amsterdam sportieve activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar (en tot honderd jaar of ouder). Ook mensen met een beperking en/of chronische ziekte kunnen meedoen aan de activiteiten, die ook vaak mogelijk zijn vanuit de stoel. De organisatie biedt onder andere gymnastiek in het water voor reuma- en astmapatiënten, Chi Kung, yoga, line-dancing voor visueel beperkten, volksdansen en fitness. Kortom: een brede organisatie waar iedere 55-plusser terechtkan! 

Breng je stem uit

Nu is het aan de Amsterdammers - aan jullie dus - om op hun/je favoriet te stemmen. Wie de meeste stemmen krijgt, is de winnaar. De Amsterdamse Pluim wordt uitgereikt op het Topsportgala van Amsterdam dat plaatsvindt in het Olympisch Stadion op maandag 19 december.

Breng je stem uit! Dit kan via Topsport Amsterdam. Voordat je kunt stemmen op de Pluim, wordt je gevraagd te stemmen op enkele andere categorieën waaronder Sportvrouw en Sportman van het jaar.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support