De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Gezelligheid in Buurtkamer de Bestevaer

Amsterdam, maandag 13 april 2015

Bewoners uit West met een licht verstandelijke beperking testen allerlei buurtactiviteiten in West. Het buurtpanel let daarbij op sfeer, begeleiding, toegankelijkheid, prijs, of het gemakkelijk te vinden is en of ze er alleen heen durven gaan. De  Spelletjesinloop in buurtkamer De Bestervaer scoort een 8.

“Ik wil hier maandagmiddag weer naartoe!” Agnes Colenberg is een buurtbewoner in De Baarsjes. Zij is vandaag de gastvrouw: “Gezellig, dat jullie er zijn, de thee en koffie staan al klaar!” Panellid Antje is blij, dat ze nu weer een nieuwe leuke locatie kent, waar ze met de scootmobiel naar binnen kan: “Ik wil hier op maandagmiddag weer naartoe, om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te praten.”

Buurtpanelleden Jan en Ben speelden vroeger thuis ook vaak spelletjes. Ben kiest Rummikub en Domino. Al gauw ligt de tafel vol met Rummikub-stenen en panellid Niki speurt naar een plekje om aan te kunnen leggen: “Ik moet me even goed concentreren hoor.” Intussen zijn Antje en Peter een potje aan het dammen en wordt er aan een tafeltje-voor-drie gekaart. Dat de inloop niet alleen voor spelletjesliefhebbers is, blijkt als het panel een buurtbewoner vraagt om mee te doen: “Ik hou helemaal niet van spelletjes, maar ik vind het wel gezellig om te kletsen en samen wat te drinken.” Na afloop bespreekt het Buurtpanel wat ze van de activiteit vonden. Het was allemaal dik in orde. Ben heeft nog wel een tip voor de aankleding: “Bezoekers zouden zelf iets kunnen maken, bijvoorbeeld schilderijen of bloemstukjes voor op tafel.” De Spelletjesmiddag in de Bestevaer is iedere donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. De Bestevaer zit in de Jan van Galenstraat 107, 1056 BK Amsterdam.

Ik wil met jou… in West ‘Ik wil met jou… in West’ is een initiatief van Stichting Prisma, waarin wordt samengewerkt met zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam West. Stadsdeel West geeft subsidie aan dit project. Het project brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking in West in contact met elkaar en helpt mee om bestaande voorzieningen in de wijk toegankelijk te maken. De komende maanden worden in alle wijken van West verschillende activiteiten getest.

Meedoen met Expeditie West? Bel of mail dan met Peter Bakker van Stichting Prisma: 06 51 69 59 27 of pebakker@stichtingprisma.nl. Meer informatie over Stichting Prisma en ‘Ik wil met jou...in West’ Karen Soeterik, 020 -886 62 60, ksoeterik@stichtingprisma.nl, l
13 projecten van Stichting Prisma op jekuntmeer.nl
stichtingprisma.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support