De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Arbeidscontract voor Alfred Wong

Amsterdam, donderdag 22 januari 2015

Familiebedrijf Stam heeft Alfred Wong een arbeidscontract aangeboden. Per 1 januari 2015 is Alfred gestart op het Food Center bij de firma. Daarmee is hij één van de eerste cliënten met een verstandelijke beperking van Cordaan die een arbeidscontract krijgt. Zijn begeleiders zijn "enorm trots" op hem. Alfred Wong is een voorbeeld voor andere cliënten. Tevens is zijn verhaal een mooi voorbeeld van de participatiemaatschappij.


Het arbeidscontract van Alfred is uitzonderlijk, omdat mensen met een verstandelijke beperking via detacheringsprojecten van Cordaan op vrijwillige basis werken. Ze verrichten werkzaamheden bij bedrijven in de stad en worden daarbij ondersteund door een begeleider van Cordaan WWD (Welzijn, Werk en Dagbesteding).

Op die manier is Alfred begonnen bij levensmiddelengroothandel De Kweker. Vervolgens is hij onder begeleiding gaan werken bij de firma Stam en heeft laten zien dat hij een betrokken werknemer is. Het succesverhaal van Alfred Wong is mogelijk gemaakt door de inzet van Cordaan en Stam. Lucia van Dungen, Persoonlijk Werkbegeleider van Cordaan, heeft de baan geworven. Ze onderhield lange tijd contact met het bedrijf. Stam heeft Alfred een cursus aangeboden, waarvoor hij het certificaat ‘heftruck’ behaalde. Inmiddels doet hij alle voorkomende werkzaamheden die nodig zijn voor een arbeidscontract. Met behulp van Philadelphia, een jobcoach -gecertificeerde organisatie, zijn alle contracten in orde gemaakt.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support